{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na lukavačkom sajmu turizma predstavnici Indonezije i Crne Gore

F
21.3.2010. u 13:44
0
0
Na lukavačkom sajmu turizma predstavnici Indonezije i Crne Gore
0
Na lukavačkom sajmu turizma predstavnici Indonezije i Crne Gore
Lukavac
Za 8. Lukavački sajam turizma "LIST 2010", jedini specijalizovani sajam turizma u FBiH, pored stalnih učesnika, pristižu i nove prijave, među kojima su i predstavnici Crne Gore i Indonezije.
Sajam, kojem je i ove godine generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma, održat će se od 6. do 8. maja, a očekuje se zavidan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine i sedam zemalja Evrope i Mediterana.

"Najavljena nam je snažna promocija turističkih potencijala Crne Gore, a sa ovogodišnjeg martovskog Splitskog sajma GAST 2010, najvećeg međunarodnog sajma prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme u Hrvatskoj, svoj dolazak u Lukavac na sajam su najavili predstavnici Indonezije. Cilj nam je zadržati autentičnost sajma kroz afirmaciju turističkog sektora u BiH i senzilibilirati bh javnost na povećanju interesa za domaće turističke proizvode. Također, cilj nam je grad Lukavac među sajamskim gradovima pozicionirati kao projekat dobrih susreta i kontakata turističkog sektora regije", izjavio je Izet Nuhanović, direktor Sajma.

Na Sajmu će se predstaviti izlagači koji pokazuju i nude profitabilnost turističkog sektora: turističke organizacije i agencije, restorani, hoteli, moteli, udruženja koja se bave zdravom hranom, Asocijacija organskih proizvođača, lovačka udruženja, samostalne zanatske radnje, proizvođači meda i proizvoda od meda, mliječnih proizvoda, rukotvorina od kože, tkanina i drveta.

Korak smo do cilja, a to je da Lukavački sajam turizma postane najznačajnija sajamska manifestacija u BiH u oblasti turizma, navode organizatori ove manifestacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: