{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privrednici iz centralne Bosne predstavljeni na splitskom sajmu

S
13.3.2010. u 14:07
0
0
Privrednici iz centralne Bosne predstavljeni na splitskom sajmu
0
Privrednici iz centralne Bosne predstavljeni na splitskom sajmu
REZ Agencija je organizirala nastup privredno-poslovne delegacije iz regije centralna Bosna na sajmu GAST 2010. u Splitu koji je održan početkom marta. Sajam GAST je najveći međunarodni sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme u Republici Hrvatskoj.
Privrednu delegaciju iz naše regije su sačinjavali predstavnici 26 preduzeća koji su bili predstavljeni na zajedničkom štandu u organizaciji REZ Agencije.

U delegaciji su učestvovali i ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Omerhodžić, pomoćnik ministra Osman Buza, ministar privrede Srednjobosanskog kantona Bajro Makić i predsjednik Privredne komore Ze-do kantona Šefkija Botonjić.

Nastup i učešće naše delegacije omogućen je kroz projekt Program podrške izovu i trgovini (SET) koji finansira holandska Ambasada u BiH. Svi članovi privredne delegacije iz naše regije su izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom nastupa na GAST 2010.

Sajam i sama prilika da se nađu na njemu, po riječima privrednika i članova naše delegacije, za njih su bili veoma značajni i prema njihovom mišljenju ovaj vid saradnje privrednika i institucija koje pružaju podršku poduzetnicima doprinosi zajedničkim ciljevima promocije bh privrede i jačanja konkurentnosti domaćih firmi.

Na 30.000 kvadrata sajamskog prostora svoje proizvode i usluge predstavilo je 1.273 izlagača iz čak 15 zemalja. Sajam GAST, prema prvim informacijama, posjetilo je oko 37.000 ljudi. Sajam je obuhvatio niz specijaliziranih sajmova: prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kafe, Furnitura - sajam namještaja, sajam vina – Dionizijana, SATURN – Sajam za turizam i projekt Gast around the world.

U toku sajma REZ Agencija je u saradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Split, organizirala poslovne susrete između naših preduzeća i preduzeća iz Hrvatske, Njemačke, Srbije, Slovenije, Italije i Crne Gore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: