Lukavac
0

Na ovogodišnjem sajmu turizma "LIST 2010." 136 izlagača

FENA
Lukavac
Lukavac
Osmi lukavački sajam turizma "LIST 2010." i jedini specijalizirani sajam turizma u Federaciji BiH, bit će otvoren danas.

Sajam, kojem je i ove godine generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okoliša i turizma, trajat će do 8. maja, a prijavilo se 125 izlagača iz Bosne i Hercegovine i 11 zemalja Evrope i Mediterana.

"Korak smo do cilja, a to je da Lukavački sajam turizma postane najznačajnija sajamska manifestacija u BiH u oblasti turizma. Prvi put dolaze nam predstavnici Indonezije, a najavljena je snažna promocija turističkih potencijala Crne Gore. Cilj nam je zadržati autentičnost sajma kroz afirmaciju turističkog sektora u BiH i senzibilirati bh. javnost na povećanju interesa za domaće turističke proizvode. Također, cilj nam je grad Lukavac među sajamskim gradovima pozicionirati kao projekt dobrih susreta i kontakata turističkog sektora regije", izjavio je Izet Nuhanović, direktor Sajma.

U bogato osmišljenim sadržajima sajma su, uz Festival hrane i pića i pokazne radionice "Slaganje vina i hrane", takmičenje turističko-ugostiteljskih škola BiH pod nazivom "Oni dolaze", sportske manifestacije na jezeru Modrac, uz kajakašku utrku i gađanje glinenih golubova.

Na ovom sajmu će se predstaviti izlagači koji pokazuju i nude profitabilnost turističkog sektora: turističke organizacije i agencije, restorani, hoteli, moteli, udruženja koja se bave zdravom hranom, Asocijacija organskih proizvođača, lovačka udruženja, samostalne zanatske radnje, proizvođači meda i proizvoda od meda, proizvođači mliječnih proizvoda te proizvođači rukotvorina od kože, tkanina i drveta, navode iz Lukavačkog sajma.