Testni period
3

MojaWeb TV: Besplatno gledajte TV preko interneta

Sarajevo-x.com
BH Telecom predstavio je 5. septembra novu uslugu MojaWeb TV koja korisniku omogućava praćenje raznih TV programa putem interneta. Naime, tom uslugom je omogućeno praćenje TV programa preko računara, taba ili mobilnog telefona.

MojaWeb TV je usluga koja omogućava korištenje računara, laptopa, tableta ili smartphonea kao dodatnog TV ekrana - brzo, jednostavno i kvalitetno.

Korištenje MojaWeb TV usluge je omogućeno korisnicima usluga BH Telecoma koji imaju internet pristup, a za gledanje TV programa na računaru potrebno je posjetiti stranicu: http://www.bhtelecom.ba/webtv.html

U testnom periodu, koji traje od šesti septembra 2011. godine do 31. decembra 2011. godine, omogućeno je besplatno korištenje MojaWeb Tv usluge za sve postojeće pretplatnike usluge ADSL i fiksnog pristupa Internetu BH Telecoma i to:

  • besplatno za korisnike ADSL Internet usluge sa neograničenim saobraćajem (netFlat paketi, MojaTV paketi sa Internet pristupom, TopInternet paketi)
  • besplatno za korisnike usluge Fiksnog pristupa Internetu (paket Business Pro, Business i Eduka).

MojaWeb TV usluga će u testnom periodu biti omogućena i ADSL pretplatnicima paketa net 1G, ali će se saobraćaj koji budu ostvarivali prilikom praćenja WebTV sadržaja naplaćivati u skladu sa važećim Cjenovnikom.

Testni period i uslovi pružanja MojaWeb TV usluge mobilnim Internet korisnicima bit će naknadno definisani, saopćeno je iz BH Telecoma.

MojaWeb TV uslugu mogu koristiti korisnici svih operativnih sistema na svim browserima. Za sada je dostupno 14 TV kanala, ali uskoro će ih biti i puno više.

Tokom testnog perioda, sa uslugom MojaWeb TV, korisnici će moći pratiti programske sadržaje TV kuća: TV 1, RTV Mostar, HAYAT, RTV SLON, NTV Kakanj, HIT Brčko, RTRS Banja Luka, RTV USK Bihać, RTV Zenica, RTV Goražde, PINK BH, TV SA, ATV Banja Luka i TV Jasmin Vitez.