Moderan kompleks
53

Mirna oaza u urbanom dijelu Sarajeva: Upoznajte novogradnju Riverside na Stupu

Kompleks Riverside
Kompleks Riverside
Svjedoci smo da posljednjih godina u Sarajevu imamo smanjenu ponudu kvalitetnih projekata novogradnje na dobrim lokacijama i po pristupačnim cijenama.

Isto predstavlja poseban izazov kupcima stanova, jer projekti novogradnje osim posebnih pogodnosti koje nude (ne plaća se porez na promet nekretnina, kupuje stan u kojem je potrebno unijeti samo namještaj i lične stvari, posjeduju garancije na izvedene radove itd.) su također i izrazito poželjan vid ulaganja.

U agenciji Prostor, zajedno sa investitorom projekta, kompanijom Al Omania svim budućim kupcima nude projekat Riverside - jedan od rijetkih projekata na području Sarajeva koji nudi jedan sasvim drugačiji koncept življenja od većine projekata novogradnje.

Kompleks Riverside
Kompleks Riverside

Projekat Riverside je smješten u sarajevskom naselju Stup, u blizini ulice Kasindolska, Kurta Schorka, Stupske petlje i Sarajevskog aerodroma a ipak izdvojen od gradske buke i gužve.

Obzirom da na mikrolokalitetu predmetne nekretnine postoji nedostatak uređenih zelenih površina i prostora za odmor i rekreaciju, kao posebnu prednost ovog naselja izdvajaju i činjenicu da je između dva objekta planiran park za djecu sa zelenom površinom i klupama za odmor i rekreaciju.

Kompleks Riverside
Kompleks Riverside

Svi stanovi u objektu će imati podno grijanje i to preko sistema toplotnih pumpi, koji trenutno predstavlja ekološki najnapredniji sistem i omogućava izuzetan komfor uz nezavisnu i ekonomičnu potrošnju. Vanjska stolarija je predviđena kao višekomorna PVC stolarija, kao podne obloge planiran je parket (proizvođača Tarkett ili slične kvalitete), prvoklasna keramika, kao i sanitarni uređaji.

Bitno je napomenuti da ovaj nivo kvaliteta završnih radova je inače karakterisitika projekata koji imaju značajno višu cijenu po m2. Potrebno je posebno naglasiti da je trenutno u toku posebna ponuda trosobnih stanova (od cca 60 m2) u ovom kompleksu gdje se uz uplatu od minimalno 90% od ukupne cijene dobiva popust na tražene cijene od pet %, te vanjsko parking mjesto gratis.

Kompleks Riverside
Kompleks Riverside

Također, investitor je i za druge tipove stanova i poslovnih prostora obezbjedio odlične popuste u pretprodaji koji su i do pet %.

Kompleks je dizajniran kao manje stambeno naselje sa dva objekta (A i B) te po cca 40 stanova po objektu različitih površina (od manjih dvosobnih do četverosobnih).

Izgradnja objekta A je uveliko počela i završetak građevinskih radova i useljenje se očekuje na proljeće 2025 godine. Trenutno je dostupno više stanova različitih kvadratura (od cca 45 m2 do cca 108 m2) raspoređenih na više etaža (od visokog prizemlja do četvrtog sprata).

Kompleks Riverside
Kompleks Riverside

Agencija Prostor i kompanija Al Omania uvjereni su da kombinacija jedinstvene lokacije, vrhunskog kvaliteta gradnje i pristojnih cijena sa izuzetnim mogućnostima ostvarivanja popusta, čine Riverside vašom novom adresom ugodnog življenja.

Za više informacija o projektu Riverside i pogodnostima koje nudi pozovite agenticu Enu Duku putem Mob/Viber/Whatsapp +387 62 111 511 ili je kontaktirajte na mail adresu [email protected]. Broj licence agenta je: 01-01.1-24/23.

Prostor d.o.o Sarajevo je upisan u registar posrednika pod br. 13/2022 pri Ministarstvu trgovine FBiH.