Potpisan ugovor
56

Ministarstvo privrede KS i UniCredit: 20 miliona KM namjenskih kredita za mala preduzeća

Sponzorirani članak
Ministarstvo privrede KS i UniCredit Bank
Ministarstvo privrede KS i UniCredit Bank
Predsjednica Uprave UniCredit Bank Amina Mahmutović i član Uprave za korporativno bankarstvo Almir Gredić, jučer su sa Ministrom privrede Kantona Sarajevo Zlatkom Mijatovićem potpisali ugovor o dodjeli namjenskih kreditnih sredstava subjektima male privrede.

UniCredit Bank će ovom prilikom plasirati sredstva uz subvenciju kamate za kredite do 2.000.000 KM, a koja su namijenjena za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnijeg poslovanja i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije i finansiranja za trajna obrtna sredstva.

Ministarstvo privrede KS i UniCredit Bank
Ministarstvo privrede KS i UniCredit Bank

Ova podrška dio je Programa razvoja male privrede kreirane s ciljem olakšanog pristupa finansijskim resursima neophodnim za razvoj poslovanja ovih preduzeća. Korisnici će moći dobiti sredstva s maksimalnim rokom otplate do 84 mjeseca i grace period od 12 mjeseci. Ukupna kreditna linija iznosi 20.000.000 KM.

"Kreditna linija za osnaživanje privrede uz subvencioniranu kamatnu stopu, jedan je od načina pružanja potpore malim privrednicima. Mala i srednja preduzeća okosnica su ekonomskog napretka, stoga pozivamo sve zainteresovane da iskoriste priliku i odazovu se pozivu", prilikom potpisivanja je naglasila Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank.

Na ovaj način, UniCredit Bank nastavlja aktivno raditi na osnaživanju zajednice kroz pružanje prilika za razvoj i unaprjeđenje poslovanja malih privrednika.

U skladu s ugovorom, Javni poziv za navedenu kreditnu liniju bit će objavljen u narednih 15 dana, u dnevnim novinama, kao i na web stranicama UniCredit Bank i Ministarstva privrede KS.