{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Šećkanović najavio stabiliziranje Željeznica FBiH

F
23.9.2010. u 16:25
0
0
Ministar Šećkanović najavio stabiliziranje Željeznica FBiH
0
Ministar Šećkanović najavio stabiliziranje Željeznica FBiH
Tokom današnje sjednice Doma naroda u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, koja je završena u Sarajevu, federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović najavio je stabiliziranje u kompaniji Željeznice FBiH nakon što je ovaj dom odobrio da Federalna vlada bude garant Željeznicama FBiH za kredit od oko 80 miliona KM kod Unicredit banke banke d.d. Mostar i Intesa SanPaolo banke d.d. Bosna i Hercegovina.
Prethodno je iz kompanije apelovano da će ona doći u katastrofalno stanje u slučaju da Parlament ne odobri garancije, odnosno da ne dođe ovaj novac.

Po odobravanju garancija u Domu naroda, ministar Šećkanović je rekao da će novac od kredita biti upotrijebljen za izmirivanje obaveza Željeznica FBiH prema fondovima, uposlenicima i strateškim dobavljačima.

Kako je Dom naroda danas odobrio i izdavanje garancija Federacije za zajam od oko 50 miliona KM Međunarodnog aerodroma Sarajevo kod Evropske banke za obnovu i razvoj, ministar je izjavio da će taj novac biti utrošen za proširenje aerodromskog terminala, prostora za parkiranje aviona kao i staze za manevrisanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: