Rajska dolina lux
144

Milorad Dodik na Jahorini otvorio drugi objekat hotela u vlasništvu Vlade RS-a

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Na Jahorini je danas otvoren drugi objekat u kompleksu hotela "Rajska dolina lux", a svečanosti je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Svečanost otvaranja hotela, koji je u vlasništvu Vlade RS-a, počela je u 11:00 sati, a osim predsjednika entiteta, prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik Pala Boško Jugović te direktor Ugostiteljskog servisa Vlade RS-a Zoran Čavić. Također tu su bili i SNSD-ova Sanja Vulić, Milan Tegeltija i ministar zdravlja Alen Šeranić.

Dodik i Stevandić su sinoć prisustvovali prijemu u hotelu "Rajska dolina" na Jahorini, a u goste su zvali i ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova.

Hotel "Rajska dolina" nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda "Poljice".

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili tadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, a danas je svečanost povodom nastavka tog projekta, odnosno otvaranja drugog objekta u kompleksu.

Otvaranje je planirano za početak decembra, ali se sve vjerovatno zbog formiranja vlasti i političkih prilika, odužilo do skoro kraja decembra. Ranije je Dodik najavio zaposlenje za najmanje 50 radnika u novootvorenom objektu. Uloženo je više od 20 miliona KM, a kako ističe Dodik, novac se već vraća i hotel ostvaruje dobit. Očekuje da u narednih pet godina investicija bude opravdana.

Dodik je danas najavio da će sljedeće godine otvoriti i hotel "Partizan", također u vlasništvu Vlade RS-a, a koji se trenutno renovira.