U Shopping centru Vema
231

Mercator otvorio novi prodajni objekat u Visokom, spada u pet najboljih ovog brenda u BiH

Sponzorirani članak
Novi Mercator objekat u Visokom
Novi Mercator objekat u Visokom
Mercator je danas svečano otvorio novi prodajni objekat premium koncepta u sklopu Shopping centra Vema u Visokom. Ovaj objekat uređen je prema najvišim standardima maloprodajne industrije i uz primjenu visokih zahtjeva aktuelnih svjetskih trendova, te spada među pet najboljih Mercator objekata u BiH.

Novi Mercator prodajni objekat nalazi se na adresi Branilaca bb i prostire se na više od 650 metara kvadratnih prodajne površine.

Nudi bogat asortiman proizvoda koji uključuju dnevno svježe i kvalitetno voće i povrće, pekarske i delikatesne proizvoda, osnovne životne namirnice, piće i slatkiše, posebno uređene odjele zdrave hrave i hrane za kućne ljubimce, kao i veliki izbor proizvoda za čišćenje, njegu i higijenu.

Novi Mercator objekat u Visokom
Novi Mercator objekat u Visokom

Posebno mjesto u asortimanu zauzimaju domaći lokalni proizvodi prezentirani u sklopu posebnog segmenta "Rado imamo domaće". U novoj prodavnici zaposleno je 22 novih zaposlenika.

"Na mjestu nekadašnje Robne kuće Vema, za koju su građani Visokog i okolnih mjesta vezani najdivnijim uspomena, od sada će poslovati moderni, savremeni objekat koji će zasigurno biti novo mjesto susreta u Visokom. Sretan sam jer je upravo u takvom poslovnom objektu svoje mjesto našao Mercator koji smo uredili prema najvišim standardima, za njega pažljivo odabrali kvalitetan asortiman, te ga s pravom svrstali na visoko mjesto u premium kategoriji naših prodajnih objekata. Kako je društveno-odgovorno poslovanje visoko pozicionirano u sistemu naših vrijednosti nastojimo uvijek biti dijelom zajednice u kojoj poslujemo, a naša obaveza je i vraćati zajednici, te sam sretan jer smo danas novčanu donaciju u vrijednosti 5.000 KM uručili J.U. za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, za koju vjerujem da će dodatno upotpuniti uslove zdravog rasta, razvoja i obrazovanja mališana sa ovog područja", izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Mercatora.

Novi Mercator objekat u Visokom
Novi Mercator objekat u Visokom

Prije zvaničnog otvorenja Mercatora priređen je obilazak prodajnog objekta i prigodno druženje sa poslovnim partnerima i dobavljačima, nakon čega je uslijedilo svečano otvorenje za kupce uz bogat zabavni sadržaj.

Najsretniji kupci su nagrađeni vrijednim poklonima, a svaki 100. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno. Značajne uštede kupci su ostvarili uz posebnu akcijsku ponudu kreiranu povodom otvorenja, a poseban dodatni doživljaj kupovine upotpunio je performans živih statua. Dan nakon otvorenja mališani će imati priliku uživati u edukativnim radionicama Tinker Labs, kao i u veselom druženju sa maskotama.