Svečanost u Gornjoj Tuzli
0

"Menprom" otvorio pogon vrijedan četiri miliona KM

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Mesna industrija “Menprom” iz Gornje Tuzle danas je svečano otvorila proizvodni pogon vrijednosti četiri miliona KM. Vrpcu su presjekli vlasnik preduzeća Mensur Alić i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, a svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica.

Finansiranje investicije, navode u “Menpromu”, obezbjeđeno je većinom iz vlastitih sredstava, a manji dio je obezbjeđen kreditiranjem. Riječ je o pogonu sa najsavremenijom tehnologijom površine 2000 kvadratnih metara.

“Novi proizvodni pogon omogućit će “Menpromu” jačanje pozicije na domaćem tržištu, te u bliskoj budućnosti otvaranje vrata na inostranom tržištu. Riječ je o linijama u limenoj i aluminijskoj ambalaž, te o konzerviranim mesnim prerađevinama kao što su gulaš, preliv za tjesteninu, ragu”, kazao je vlasnik “Menproma” Mensur Alić.

U novosagrađenom pogonu koristit će se vrhunska tehnologija koja omogućava maksimalnu standardizaciju i kvalitetu proizvoda. Svi proizvodi će zadovoljavati standarde kvaliteta ISO 22 000.2005, Halal standard i bit će proizvedeni u skladu HACCP principa.

“Novi proizvodni pogon ima kapacitet proizvodnje 24.000 limenki i 40.000 aluminijskih posuda u jednoj radnoj smjeni. Probna proizvodnja planirana je u narednih 30 dana a prvi proizvodi iz novog pogona kupcima će biti dostupni početkom naredne godine”, kaže Mensur Alić.

U novom pogonu zaposlit će se 20 novih radnika, a “Menprom” trenutno upošljava oko 100 radnika. D.B. Foto: Darko Zabuš