Tu za njih
6

Mastercard podržava donatorsku platformu za SOS Dječija sela u BiH

Činjenjem dobrog stvaramo veze i povezanost s drugim ljudima, čime do izražaja dolazi osjećaj zajedništva i podrška unutar zajednice.

Pomaganjem drugima donosimo osmijehe na lica i direktno utječemo na poboljšanje uvjeta u kojima neki ljudi žive. Tako je i ovog decembra kompanija Mastercard pokrenula online kampanju kroz koju je moguće podijeliti radost darivanja sa djecom iz SOS Dječijih sela u BiH kroz donacije Mastercard karticama. Treću godinu zaredom Mastercard je podržao ovu akciju, ističući značaja doprinosa svakoga od nas lokalnoj zajednici.

Putem platforme kroz kampanju „Biti tu za njih“ korisnici Mastercard kartica mogu napraviti redovne mjesečne online donacije željenog iznosa te doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za djecu i mlade bez roditeljskog staranja. Kako bi dodatno motivirali Mastercard korisnike da se pridruže humanoj kampanji i kroz siguran i praktičan način mjesečno doniraju, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika. Kampanja traje do 29.020.2024. godine.

Decembar je mjesec dječijih radosti, a blagdansko ozračje koje ovaj mjesec nosi možete dodatno podići na viši nivo čineći dobro za druge. Doprinosom ovoj akciji zasigurno ćete i svoju radost i sreću podići na viši nivo i staviti osmijeh na nečije lice i svoju solidarnost pretvorite u djelo. Mastercard će uz vaše donacije dati svoj doprinos kako bi pružili šansu za sretnije djetinjstvo djeci i mladima koji odrastaju u SOS Dječijim selima u BiH.

Organizacije kao što su SOS Dječija sela u BiH trebaju pomoć građana više nego ikada, a misija Mastercarda je inkluzivnija i održivija digitalna ekonomija i širenje utjecaja kroz filantropske napore.

Naša djela mogu poslužiti kao primjer i inspiracija drugima da čine dobra djela, stvarajući lanac pozitivnih promjena u društvu.