Biti tu za njih
11

Mastercard je i ove godine tu za njih: Online donacijama za bolje uvjete u SOS Dječijim selima u BiH

Tokom kampanje "Biti tu za njih", svaki Mastercard korisnik, online mjesečnim doniranjem željenog iznosa, može dati lični doprinos poboljšanju života djece i mladih bez roditeljskog staranja.

Mastercard u BiH u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH, treću godinu za redom podržava online donacije putem platforme.

Kako bi dodatno motivirali Masterdcard korisnike da se pridruže humanoj kampanji i kroz siguran i praktičan način mjesečno doniraju, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 01.12.2023. do 29.02.2024. godine.

Sredstva prikupljena i uvećana od strane Mastercarda bit će usmjerena za još kvalitetnije uvjete života djece i roditelja u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.

Kampanja "Biti tu za njih" jedan je od napora koji imaju potencijal promijeniti njihove živote i pružiti im nadu, stabilnost i svjetliju budućnost, a kompanija Mastercard je fokusirana na izgradnju održivih rješenja.

SOS Dječija sela u BiH već tri decenije kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja. Topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja.

U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a doniranjem sredstava putem donatorske platforme bit će osiguran kontinuitet finansiranja za još bolje uvjete u porodicama SOS Dječijih sela u BiH.