Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne dam. Niti mi je država platila edukaciju, niti mi je pomogla da nađem posla niti Šerif sjedi kraj mene u 2 ujutro kad radim. Račune sam pogasio i od aprila 2018. idem avionom po pare, jeftinije je svaki mjesec platiti let nego dati ovim žoharima. Ne dam pa nek gori sve. Što se mene tiče Šerif može samo rcuqu svirat' a država neka Aluminij vadi iz vanago nekim drugim parama.
ima propis i koliko gotovine možeš prenijeti preko grane
@arthur.andersen.31 10.000 je granica ako ne prijavljuješ. Ako prijaviš možeš i više
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Znaci oporezuje se to sto donosis pare u drzavu i stvaras potrosacku moc i dizes IT nivo u drzavi, ali ne oporezuje se dobitak na kladionici? Sasvim logicno. Bravo Covicu. Neka Komsica.
svaka čast na komentaru
Vidim da masa vas pizdi, pricate sranja, nije me drzava ucila i slicno, nije nikoga ucila a porez se placa svuda, ponasate se kao zadnji balavci sto vjerovatno i jeste, porez se placa, placao se oduvijek, isto je ovako bilo i kada se poceo prijavljivati na lokalne prihode prije nekih 6/7 godina, pizdili pjenili pa sada uredno 31 marta svi u red da se prijavi, tako ceste isto i vi a mozete pizditi i plakati koliko god hocete. Kome se ne svidja - sta cekate, eno granica otvorenih koliko hocete.
Postoji opcija da freelancer u roku 5-7 dana u RS (Banjaluci) registruje firmu za 180 KM, ne mora imati prijavljenog radnika, hladni mjesecni trosak firme bi mu bio oko 150KM za adresu i oko 150 KM za knjigovodju, plus 55KM za takse (ukupno 355 KM)... porez se placa 10% na dobit na kraju godine (prihodi - rashodi = dobit)...uz vjestog knjigovodju to se stima da bi dobit bila sto manja... S tim da mu se kao pravnom licu otvaraju vece mogucnosti kod narucioca posla (moze svakome izdati fakturu)
Bolje je registrovati d.o.o. Ne placas poreze jedno par godina kao zeljeznice recimo. Kad se nakupi par stotina hiljada poreza samo proglasis bankrot.
organizovani pokušaj domaćih tajkuna i drugih eksponenata vlastodržaca da na tržištu radne snage i freelancere upregnu kao i sve druge konje za najbijedniju nadnicu. al uspjeće im malo sutra, mogu postići samo suprotan efekat - potpuno bježanje iz zemlje i ove vrste pameti. uspjeće kao što im je uspjelo da najjeftinijom radnom snagom na planeti privuku direktne strane investicije, pa sad ni radnika ni ljudi ni investicija.
porez na "intellektualni rad" se placa samo 8% od 80% svega, drzava ne uporeziva 20% totalne zarade. Ja zaradim 1800 km svakih 15 dana kao freelancer, taj porez nije nista placati, neznam sta je problem
@ser_oliver Baš sam htio da napišem isto. Jedini način da neko ko ne zna sastaviti rečenicu zaradi 1800 KM svakih 15 dana je skidanjem ispred kamere.
@ser_oliver Ako biti video editor za youtube kanale, raditi svaki dan po 12 sati znaci biti uhljeb i neraditi tesko i neboriti se, onda jedino sto ti mogu reci jeste da si glupan i pacenik
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sačekajte malo, opozicija je bila protiv ovog, samo su SDA i HDZ to gurali, ovo bi mogao biti prvi test, konkretnog slučaja za rješavanje.
Ne daju legalno izabranom clanu predsjedništva da udje u 5 kantona a ja da platim porez i vadim aluminij iz vanago!!!! E nece moći!!!
Koliko moras biti glup da placas porez u ovom supku od drzave. Jos malo pa ce poceti reketirati i dijasporu
nije problem sto koram platiti porez, problem je sto freelancer pravno ne postoji. ne moze da uplacuue penziono, zdravstveno nema nikakva prava da legalno radi.kada bar znaju naplatiti neka freelancere stave u legalne tokove.
mozes ako registrujes kancelariju, onda si kao firma
Nije ovo retroaktivno, porez se morao plaćati oduvijek, ako radom ostvarujes prihod logično je da plaćaš porez kao i svako ko u ovoj državi ostvaruje prihod i plaća porez. Možda bi bilo lakše da su ostavili duži rok otplate zaostalog poreza, ali nema ništa pravedno u tome da ne plaćaju, kad već plaćaju ovi koji prihode ostvaruju ovdje.
Nadji mi gradjanina osim freelancera da je obavezan platiti taj porez. Po svim zakonima to je obaveza poslodavca.
Mislio sam da nas ima više kolika je navala za stručnim usavršavanjem u polju IT... mala je ovo brojka.
Treba svaku marku poreza uplatit taman neiso na more pa ni dana, nemo mesa pojest pa cak i malo gladan ostat.... sve neplatise prijavit inspekciji da ih oderu po brzoj proceduru. Sve to da bi Majkicka podigla 28 hiljada otpremnine i sutradan se opet vratila na budzet. Sevap je nahranit uhljebe makar i ne dolazili na posao. Svima koji ne zasluze platu da Bog da od raka pomrli.
nedaj Bake disat .znaci deri i ovo malo sto je ostalo
prijavio i platio, necu da se mislim hoce li mi doci plava korveta, ko ima zivaca za to - svaka cast, ja nemam
Rasirio pakas, primio ga u dupe ko koza od ISILovca, necu da se mislim hoce li me neko nazvati pederom, ko ima zivaca za to... Zbog takvih kao ti koji pustaju da se sere po njima nam i propada sve zivo u ovom kraju
@imran1234 platices ono sto si trebao + tricu kazne, razmisli o tome
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sto ne trazite poreze od onih sto imaju 10 stanova, vile, porchee?...sve im dedo ostavio jel?