{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manje 404 miliona konvertibilnih maraka u BiH

F
11.3.2010. u 17:24
0
1
Manje 404 miliona konvertibilnih maraka u BiH
0
Manje 404 miliona konvertibilnih maraka u BiH
Pad kreditne aktivnosti banaka u Bosni i Hercegovini u 2009. godini od tri posto, odnosno 404 miliona KM, treba da animira nadležne institucije u našoj državi da se zapitaju zašto je do toga pada došlo - poruka je s danas održane sjednice Skupštine Udruženja banaka Bosne i Hercegovine (UBBiH).
Učesnici skupštine konstatovali su da je nužno nešto mijenjati u odnosu bankarskog sektora i nadležnih institucija i regulatornih tijela, odnosno agencija za bankarstvo, kako bi se ta saradnja unaprijedila i učinila efikasnijom.

Iako je rečeno da su agencije za bankarstvo u zadnjih deset godina uradile dobar posao za bankarski sektor, istaknuto je da one treba još da čine prije svega na doradi i harmonizaciji njenih odluka sa zakonskim rješenjima, saopćeno je iz UBBiH.

Skupština UBBiH uputila je zahtjev vlasti i institucijama da se zakonski i podzakonski akti ne mogu donositi bez mogućnosti davanja mišljenja bankarskog sektora.

Na današnjoj sjednici je predstavljena uloga „Sarajevo Business Foruma“ koji će u aprilu biti održan u Sarajevu, radi promocije bh. privrede i privlačenja stranih investicija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: