biznis
432

Mandra i Memić svečano otvorili tržni centar "Real" u Kaknju

Piše: E. M.
Alen Memić i Nermin Mandra (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Presijecanjem vrpce na večerašnjem prijemu za poslovne partnere i prijatelje svečano je otvoren tržni centar "Real" u Kaknju koji je ujedno najveći i najmoderniji u ovom gradu.

Tržni centar "Real" napravljen je na mjestu trgovačkog centra CC1, koji je u centru Kaknja dugo vremena bio van funkcije, a večerašnjim otvorenjem na kojem su se prisutnima obratili načelnik Kaknja Nermin Mandra i direktor Re-Al company Alen Memić, poslane su poruke sreće i uspjeha u radu svim poslovnim partnerima i zaposlenima u tržnom centru "Real".

Načelnik Kaknja Nermin Mandra je istakao kako je sa zadovoljstvom izdvojio vrijeme da prisustvuje večerašnjem događaju, ali i da bi zbog njegovog značaja odgodio sve druge obaveze kako bi se odazvao.

"Čestitam vam na ovoj aktivnosti i svemu što ste učinili u posljednjih godinu i po dana. Svjedoci smo kako ovakvi i slični objekti, koji dožive prekid u funkcionisanju i radu, decenijama budu zatvoreni. Smatram da je u tom slučaju lakše napraviti nešto ispočetka, nego raditi u okolnostima kako se došlo danas do ovog otvorenja gdje je uspjeh značajniji i veći. Iskrene čestitke upućujem svima vama, želim vam puno uspjeha, zdravlja i sreće, a svakako sve to želim posebno i uposlenicima koji su ovdje pronašli radno mjesto", izjavio je Mandra te dodao da se nada da će svi uživati u povoljnoj kupovini i specijalitetima ugostiteljstva.

Direktor Re-Al company-a Alen Memić u svome obraćanju prisutnima iskazao je zahvalnost za razumijevanje i pomoć u realizaciji ovog značajnog projekta.

"Zahvaljujem se svojoj porodici koja me trpila, ali i svim poslovnim partnerima i ljudima koji su radili sa mnom. Nadam se da ćemo sve ovo čuvati jer ovaj centar pripada Kaknju. Jako puno ljudi je ovdje sa mnom provelo dosta vremena i nadam se da će još dugo biti u istom ovom svjetlu kao što je i večeras", izjavio je Memić.

Otvorenjem tržnog centra "Real" u Kaknju oko 200 mladih, uglavnom iz Kaknja, dobilo je radno mjesto, a svi posjetioci moći će zadovoljiti svoje ukuse kako u radnjama kao što su: Jordie's, Watch Line, Mobil centar, Merkato, Juventa, iNovine, Planika, Digital City, Aja Home & Fashion, kozmetičko-frizerski salon sa solarijem Sunlight Lounge i brojne druge, tako i u brojnim ugostiteljskim objektima. Građanima Kaknja na raspolaganju će biti i veliki supermarket Konzum koji će sutra u 9 sati otvoriti svoja vrata svim posjetiocima koje čekaju brojna iznenađenja.

Direktorica tržnog centra "Real" Fatima Petlača za Klix.ba je izjavila kako su se za Kakanj odlučili zbog potencijala kojim raspolaže i mogućnosti za poslovanje. Također, istakla je da im predstavlja zadovoljstvo što će građanima Kaknja i svim posjetiocima moći ponuditi raznovrsnu ponudu.

Na raspolaganju su kafeterije i restorani sa pušačkim i nepušačkim zonama, igraonica za djecu, dok će u ljetnim danima svi posjetioci moći uživati u ljetnoj bašti sa pogledom na centar Kaknja.

Večerašnja svečanost nakon govora Mandre i Memića nastavljena je uz druženje zvanica i laganu muziku Ammare Mistrić i njenog benda. Tržni centar će sutra ujutro po prvi put otvoriti vrata za sve građane Kaknja i posjetioce.