biznis
0

Lutrija podržala školu golmana

Klix.ba
Podrška sportu važan je segment društveno odgovornog poslovanja Lutrije BiH koja je u protekle tri godine godine kroz emisije TV Bingo ugostila preko 170 udruženja među kojima su i brojni sportski kolektivi. Jedan od takvih je i škola golmana "broj 1" iz Sarajeva koja je u jednoj od emisija TV Bingo osvojila 8.000 konvertibilnih maraka.

Nekadašnji golmani Sarajeva i Željezničara, Adnan Pervan i Adnan Gušo uvidjeli su da se mlađim generacijama golmana ne posvećuje dovoljno pažnje te su pokrenuli školu golmana „Broj 1“ koja je ujedno i prva škola u našoj zemlji. Pokrenuta je s ciljem da se što više dječaka na adekvatan način razvije u vrhunske golmane. Škola golmana Broj 1" trenutno broji više od 50 dječka, koji svakodnevno obavljaju treninge na stadionu Otoka u odvojenim grupama, zavisno od uzrasta.

"Moram priznati da dječaci imaju sve uslove za kvalitetan rad. Uspostavili smo saradnju sa nekoliko škola fudbala i sve ide kako smo i zamislili. Naš cilj je prenijeti naše znanje na dječake i pomoći im da se razviju u dobre golmane ali isto tako i skloniti ih iz svakodnevnice te od njih napraviti dobre ljude. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Lutriji BiH na podršci koju su nam pružili u ostvarenju naših ciljeva i iskreno se nadam da ćemo zacrtane ciljeve ostvariti onako kako smo i zamislili", izjavio je Adnan Gušo.

Doprinos Lutrije BiH u stvaranju novih bh. sportskih zvijezda koji će svojim nastupima u budućnosti promovisati našu zemlju širom Evrope i svijeta će se nastaviti i u budućnosti. Tako će u drugom vanrednom kolu emisije TV Bingo, koje je na programu 11.05.2016. godine, gostovati karate klub "Novi Grad" iz Sarajeva, čiji će članovi imati priliku osvojiti zagarantovane iznose između 5.000 KM i 10.000 KM.