Nogomet
51

Završen turnir Beko Street Football 2016, učestvovalo 88 ekipa iz 30 osnovnih škola

Klix.ba
Završen je Beko Street Football 2016, peti turnir u malom nogometu za osnovce, koji je održan ispred BBI Centra. Najbolje ekipe u ovoj godini su Osma OŠ Amer Ćenanović, OŠ Hamdija Kreševljaković i OŠ Mirsad Prnjavorac.

Beko je nagradio najbolje tri ekipe u sve tri konkurencije vrijednim nagradama. Golman FK. Sarajevo Emir Plakalo i njegov bivši saigrač Faris Handžić pratili su finalne mečeve i svojim prisustvom podržali nove nade bh. nogometa.

Pored takmičarskog dijela ovog tradicionalnog događaja organizator je pripremio još mnoštvo drugih sadržaja. Mladen Jeličić - Troko je u "Beko cooking showu" pripremao jela od namirnica iz Konzumovog programa "Tradicija moga kraja".

Najmlađi posjetioci su imali priliku nastupiti u igricama na Skycola štandu. Doručak za sve učesnike tokom pet dana takmičenja pripremala je Argeta. Pored nogometnog terena, bili su postavljeni i Snickers stolovi za stolni nogomet, gdje su se održavali turniri, kao najava nadolazećeg Evropskog prvenstva.

Projekt su podržali Beko, Happy, Argeta, Konzum, Skycola, Snickers, BBI Centar, RailCargo Logistics i Knap studio. Medijski pokrovitelji su portal Klix.ba, scsport.ba, RSG radio, Antena Sarajevo, footgoll.com, Oslobođenje, Hayat TV, i Metromedia.

Na turniru je i ove godine učestvovalo preko 600 djece, u 88 ekipa iz 30 osnovnih škola.