|

Lutrija BiH podržava inkluziju djece s Down sindromom

Lutrija BiH podržava inkluziju djece s Down sindromom
2
Klix.ba
23.12.2015. u 16:39
9
komentara
2

dijeljenja
Lutrija BiH podržava inkluziju djece s Down sindromom
U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo Udruženje Život sa Down sindromom FBiH u saradnji sa Lutrijom BiH jučer je organiziralo novogodišnju zabavu za najmlađe i tom prilikom su podijeljeni paketići.
Lutrija BiH podržava aktivnosti koje su usmjerene ka sveopćoj društvenoj inkluziji, pogotovo djece. Jedna od organizacija koju Lutrija BiH podržava je i Udruženjem “Život sa Down sindromom FBiH”, kao jedna od važnih organizacija za zagovaranje prava djece na inkluzivno obrazovanje.

"Izuzetno nam je drago što, evo i večeras, Lutrija BiH šalje poruku koja pokazuje njihovu inkluzivnu osviještenost i društvenu odgovornosti. Nadamo se da će se saradnja sa Lutrijom BiH nastaviti i u budućnosti", kazale je Kujović Sevdija, predsjednica Udruženja.Podrška Lutrije se ne ogleda i neće se ogledati samo da podrži Udruženje već će svojim autoritetom i svojim znanjem utjecati na zajednicu u kojoj posluje.

Djeca su se zabavila i svojim znanjem i vještinama obogatila program.

"Izrazito smo zadovoljni da smo večeras paketićima obradovali djecu s Down sindromom, uživali smo u njihovim tačkama koje su spontano, bez pripreme, samo na poziv Djeda Mraza, izveli za nas. Neki su plesali, neki pjevali, neki glumili, neki recitovali. Pokazali su svoje mnogostruke talente, te još jednom potvrdili da svako dijete zaslužuje okruženje koje će maksimalno razviti njegove mogućnosti do punog potencijala", potvrdili su Jasmina Jokić i Dino Salihagić, voditelji emisije TV Bingo Show.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...