|

Djed Mraz i likovi iz crtanih filmova paketićima obradovali gluhe i djecu s poteškoćama u razvoju

Djed Mraz i likovi iz crtanih filmova paketićima obradovali gluhe i djecu s poteškoćama u razvoju
36
Piše: M. N.
31.12.2015. u 17:21
13
komentara
36

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Učenici škole za djecu s poteškoćama u razvoju "Vladimir Nazor" i članovi Informativnog centra za gluhe (djeca s poteškoćama sa sluhom) obradovani su novogodišnjim paketićima koje su im podijeili Djed Mraz, Hello Kitty, Mickey i Minnie Mouse, te Tigar i crtanog filma "Winnie the Pooh".
Salom za priredbe odzvanjao je dječiji smijeh i svi su trčali Djeda Mrazu u krilu da mu kažu svoje želje, a neki su i zapjevali. Paketiće je osiguralo Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci Smješak čiji su volonteri u saradnji s Konzumom prikupljali potrebne artikle za radost mališana.

"U podjeli su učestvovali naši volonteri koji su bili maskirani i likove iz crtanih filmova. Ovakav ambijent je surećio dječicu i izvukao im osmijeh na lice što nas čini ponosnim i sretnim", rekla nam je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Direktor Javne ustanove Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor Zulfo Ahmetović zahvalio se Udruženju Smješak i uručio im zahvalnicu za plemenitu podršku učenicima centra.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...