U Rovinju
5

Kristian Novak, Davor Rostuhar i Jason Jercinovic na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu

Klix.ba
Jedanaesti po redu Weekend Media Festival bit će održan od 20. do 23. septembra u staroj tvornici duhana u Rovinju, a direktor Tomo Ricov i programski direktor Nikola Vrdoljak rekli su kako Weekend Media Festival ove godine predstavljaju Berlin i Pariz koji su poznati kao gradovi slobode za ljude čija osobnost i način razmišljanje izlaze iz društveno zadanih okvira.

Naglasili su kako će se potruditi da na Weekendu okupe upravo takve ljude, odnosno vizionare.

"Zato nam je jako drago da su nam ove godine partneri države i gradovi koji potiču različitosti i kreativno razmišljanje. Sigurno ćemo imati što naučiti jedni od drugih", rekao je Vrdoljak.

Kažu kako svake godine moraju dizati nivo, jer bez toga festival ne bi imao smisla u programskom, produkcijskom i zabavnom pogledu.

"Najveći izazov je dosada, zato i ove godine pažljivo radimo na programu i smišljamo nešto novo i originalno kako bismo potvrdili titulu najvećeg regionalnog komunikacijskog festivala. Lako je pasti u zamku rada po šabloni, no čini se da je kombinacija opuštenog druženja, ambijenta, lokacije i programa Weekend Media Festivala dobar 'miks' koji se održao do danas", rekao je Ricov.

Vrdoljak dodaje kako su ponosni što će ove godine ponovo ugostiti "najveće od najvećih".

"Jedan od njih je Kristian Novak, trenutno najveća zvijezda hrvatske književnosti, koji će otkriti kako je od anonimnog međimurskog dečka stigao do popisa školske lektire. Dolazi nam i Davor Rostuhar, najveći avanturist na ovim prostorima koji će prenijeti publici intimne detalje svog najnovijeg putovanja od ruba Antarktika do Južnog Pola. Iz New Yorka stiže nam i Jason Jercinovic, globalni voditelj marketinških inovacija u američkoj agenciji Havas, često zvan „renesansnim čovjekom u post-digitalnom dobu". Sudionici će na Weekendu čuti više o njegovom rješenju Havas Cognitive nastalog u suradnji s IBM-om kojeg koriste kompanije poput Red Bulla i Adidasa", rekao je.

Nagašavaju da iI ove godine sve posjetioce Weekenda u Rovinju očekuje raznovrstan muzički program i druženja do dugo u noć.

"Naši učesnici, kao i do sada, mogu računati na uživanciju i party-e o kojima će se pričati cijele godine", poručili su.