biznis
231

Konzum modernizuje prodavnice u Sarajevu i Banjoj Luci

Klix.ba
Počelo je preuređenje dva najveća Konzumova prodajna objekta u Banjoj Luci i Sarajevu čime će biti postavljeni novi standardi kupovine u Bosni i Hercegovini i regiji, najavljuju iz ove kompanije.

Oba centra pružit će potpuno novi doživljaj kupovine prilagođen potrebama modernog kupca i njegovom užurbanom, ali i zahtjevnijem životnom stilu.

"Već nekoliko mjeseci konstantno radimo na unapređenju naše poslovne mreže kroz renoviranja i otvorenja novih prodavnica širom BiH. Svakako, Family centri u Banjoj Luci i Sarajevu bit će vrhunac naših investicija u 2016. godini koja je za nas bila veoma uspješna. Konzum u Banjoj Luci na adresi Svetog Save 69, zatvara se u ponedjeljak, a već krajem novembra kupcima ćemo poželjeti dobrodošlicu u preuređenom ambijentu, koji će ponuditi poseban doživljaj kupovine i prostor kakav u ovim krajevima još nisu vidjeli i ponudu kakvu nisu doživjeli. U sarajevskom Family centru na adresi Ložionička 16 počele su pripreme za renoviranje, a potpuno zatvaranje objekta je 13. novembra. U mjesecu darivanja, decembru, kupcima u Sarajevu ćemo pokloniti novi Konzum Family centar uz najatraktivnije sadržaje za cijelu porodicu", istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Oba centra ponudit će novitete, kako u vidu najsavremenije opreme, tako i novih pogodnosti za kupce, a pripremljeni konceptualni sadržaji posjetiocima će pružiti očaravajući doživljaj kupovine usklađen prema svjetskim standardima.

Konzum na ovaj način pokazuje kako već niz godina održava poziciju lidera pažljivo prateći potrebe lokalnog stanovništva, a kontinuiranim ulaganjima donosi najviši nivo ponude i usluge u segmentu maloprodaje u našoj zemlji, navode u saopćenju za javnost.