Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Garaza kako Sarajevu tako i Opcini Centar jako nedostaje.Podrska i samo naprijed u realizaciju
Da, podici cijenu enormno u samom centru, a javne garaze graditi na periferiji, koje onda spojis busevima i tramvajem do centra uz veliki popust za parking i transport do centra i nazad za cetiri osobe po vozilu. Ne samo da si rijesio s tim guzve po centru, nego i zagadjenja. Zbog zgadjenja, parking treba povisiti na 4 marke na sat u samom centru.
Podržavam samo ako će općina ispregovarati posebne uslove za stanare kojima će oduzeti do sada raspoložive površine za parkiranje ispred zgrada...
Koliko smo nesposobni, da nam kompanija iz AUSTRALIJE mora da gradi podzemne garaže. Zanatlija više nema, koji bi mogli da nam spase ekonomiju. Zato imamo bankara, konobara, kladioničara, itd. Svo što nam ne treba.
Sarajevo se bukvalno raspada. Ono što se ne raspada unakaziće 'urbanisti' tipa Memić the glava. Čak i razumni pokušaji od opštine do opštine ne mogu puno popraviti stanje bez novog regulacionog plana grada kao cjeline i strategije načina finansiranja i realizacije.
OVO JE SVAKAKO NAJBOLJE RJEŠENJE ZA CENTAR, TREBA DA SE OBEZBJEDI SLOBODAN I SIGURAN PARKING, A SAMIM TIME SE OSLOBODE I TROTOARI ZA PJEŠAKE.
Zašto najbogatija Općina ne investira sama.... pa da joj se ulaganje vrati? Kako to da se isplati nekome doći iz Australije, a našim se općinskim službama ne isplati raditi na takvim projektima i osigurati priliv u budžet? Bit će uskoro kupljen ili zakupljen svaki centimetar gradske površine, stanovnici koji su ulagali u grad i svoje stanove desetljećima neće moći bez konstantnog daljnjeg plaćanja svega - parkiranje, prolaska... ni prići svojim stanovima...
Jašta će, iz Australije doći u Bosnu da grade podzemne garaže.. Ma hajte molim Vas!
molim vas napravite garaze a mi cemo vam zaradu placati u australiju.
Ovo i jeste jedini nacin da se rijesi parking prostor u Centru iskreno se nadam da ce se u skorije vrijeme i realizovati ovaj projekat. Opcina samo naprijed sa ovakvim projektima za svaku ste pohvalu.
Napokon da imam gdje u gradu parkirati, uvijek sam u dilemi ici autim ili javni prevoz, s autim kruzim ko budala, u javnom prevozu uvijek guzva, a pritom gledam ko ce me izdjepariti ili sta i gore, Centru zaista nedostaju garaze, zelim da ovaj projekat zazivi sto prije, ne samo u Cantru nego cijelom gradu. Super👍
I treba nam dosta podzemnih garaža u gradu kao i u svakom drugom više naseljenom gradu, što je logično!
Ma super brate da se imas gdje parkirati. Komunjare nisu ocekivale da ce narod koristiti ista drugo do autobusa pa sad prostora za auta nigdje.
Mislim da će podzemni Metro Sistem zauvjek riješiti probleme saobraćajnih gužvi,zagađenosti zraka a i parking prostora! Sve što nam treba je jbn, 800 miliona a to će Kinezi ili Arapi finansirati ako dobiju 30 godina da rade bez poreza ili sa minimalnim porezom... Kompanija koja trenutno radi tunel u Doha,Katar bila bi idealna! Sarajevo bi dobilo najbitniji infrastrukturni projekat u istoriji a investitor bi 30 godina keširo i time vratio svoj novac i plus zaradio...
Lijepo ovo zvuči samo oni su Roberta doveli da mu ukradu ideje i da to onda neki Bakirov jaran bez kapitala započne uz dobar kredit i jeftinu koncesiju.
Samo nek su nam trotoari slobodni.
Sistem prepoznavanja registarskih tablica je olaksavajuca strana ovog idejnog projekta. Brzo parkiraj i jos brze iz garaze ;)
Konacno da neko nesto poduzme da se rijesi problem parkiranja. Dok nadjem mjesto za parking izgubim i volju i vrijeme za nocni izlazak