{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina spremna na velika ulaganja u BiH

S
13.4.2011. u 11:45
0
0
Kina spremna na velika ulaganja u BiH
0
Kina spremna na velika ulaganja u BiH
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas ambasadora BiH u Narodnoj Republici Kini Amela Kovačevića, koji ga je upoznao o poslovnim mogućnostima i klimi koja vlada među kineskim poslovnim ljudima i velikim kompanijama za investiranje u našu zemlju.
U tom smislu, kako je kazao ambasador Kovačević, postoji apsolutna politička volja i ekonomsko opredjeljenje u ovoj azijskoj zemlji, pri čemu je kineska strana posebno zainteresirana za dva velika sektora: energetski i infrastrukturni. Dodao je i da postoji spremnost da se odobre velika finansijska sredstva pod povoljnim uslovima za kapitalne projekte u našoj zemlji. Nadalje, otvorene su i brojne mogućnosti za bilateralnu saradnju kineskih i bosanskohercegovačkih kompanija za nastup na trećim tržištima.

Premijer Nikšić iskazao je potpuno opredjeljenje za saradnju sa kineskim kompanijama i poslovnim ljudima, ističući da su direktne strane investicije i otvaranje novih radnih mjesta od ključne važnosti za BiH i njen izlazak iz krize i dalji razvoj.

"Kina je u tom smislu izuzetno atraktivna imajući u vidu da je ona na prvom mjestu u svijetu po ulaganjima na međunarodna tržišta, i da ima izuzetan privredni rast. Nama je u interesu da privreda uhvati zamah i da se otvaraju nova radna mjesta, te su kineske investicije u tom smislu dobrodošle", ocijenio je federalni premijer, ističući da će veoma brzo planirati posjetu bosanskohercegovačkih kompanija ovoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: