"Prestanite se izležavati na plaži"
0
Kina kritikuje: Evropski radnici su lijeni i nemarni
Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj, čuj, kineza što pametuje, nakon što su tu istu Evropu i Svijet opljačkali valjajući milijarde pođonjenih proizvoda, koje prave djeca od 10 godina u neljudskim uslovima radeći po 12 sati dnevno za klikere.
JESMO LJENI JER NE RADIMO U OKOLNOSTIMA LOGORA HVALA BOGU
Meni se oni nikako ne svidjaju, najvise sto nisu nimalo humani.
kako kinezi rade: ima ih 40 za mjesto gdje mogu raditi 2 covjeka dodju ujutro u 9 na posao spavaju 2 sata poslije rucka na poslu i odu u 5 od tih 40 nijedan ne zna uraditi posao ali su svi jako dobri u klimanju glavom svojim nadredjenima i glumljenju discipline zasto kupuju zapadne inzinjere, kad su oni bolji radnici?
Ja mislim da se njihov komentar odnosio na Grke, jer ipak velika je razlika izmedju Njemaca kao radnika i Mediteranski opijenom klimom Grka. Kinezi se pohasili jer sve korporacije sto su nekad bile u Sjevernoj Americi se popakovale i umjesto da placaju nas $15+ u Americi ili Kanadi na sat da mozemo solidno zivjeti u nasim uvjestima i opet kupovati te iste produkte koje smo pravili, sada se trujemo raznih obojima, metalima i jeftinom plastikom a nemozemo nista priustiti nego njihovo plasticno smece bas zbog toga....sada u Kini i tamo ih guze za $1 na sat, ne smiju se buniti jer ce dobiti pistolj u glavu od \"sindikata\" a misle da su pokupili pamet svijeta... dok Uncle Sam ih ne stisne za vrat jedan dan
Hahahahah, koji cinizam!!!! Pa da evropski radnici nisu \"lijeni\", nego da crnce po 15h dnevno za 10€ , nebi bilo Kine ni na mapi... nisu evropske i americke firme otisle u Kinu sto su kinezi obrazovani i sto su imali jaku tehnologiju, nego sto su k\'o robovi crncili i crnce i dan danas... Blento.
čuj ovih peder.čića sto rade po državnim firmama pa kritikuju kineze
Kina je u zadnjih 30 godina preporodjena, nisu imali hljeba i bicikl je bio prestiz a sad voze dobra auta, proizvode sve zivo, organizuju Olimpijske igre, itd... postali su vodeca svjetska ekonomija ispred USA i ako ti vodeca ekonomska sila planete zeli dati neki savjet onda je treba i saslusati. Mozemo mi smatrati kako smo pametniji i bolji od Kineza ali je problem sto to nismo nicim dokazali, naprotiv. Oni su se izgradili ni iz cega a mi smo razvalili i ono sto smo imali.
SVE JE REČENO U OVIH NEKOLIKO REČENICA !!!!!!
Nakrivicu kapu, rodila mi njiva..al ce SrbIN slatko zimus da uziva. Cim započne vetar obraze da seče ja pršutu seckam kasno do uveče...grejem meku rakiju nasred ognjišta...ljubim svoju seljančicu i ne radim ništa.. Selo moje lepše od Pariza, lepo iz daleka..još lepše izbliza...na kući se odžak pu.ši na tavanu meso suši....JA SAM SELJAK U SRCU I DUŠI
zašto je onda bosna puna tih žutih g.o.v.a.n.a. kad im je tako dobro u kini. doručkuju rižu, ručaju rižu, večeraju rižu.
OH YUROP YOU SO RAZY AND IRESPONSIBR!
bojkotujte kinesku robu.ups onda cete zivjet u srednjem vijeku jer se sve proizvodi tamo.
svaki bosnjak ministar u kantonu
Cuj ovih satro komunjara iz pekinga... hahahah... Oni nekoga kritikovat...
Daj ba ljudi koji vam je.. chojek je u pravu i sve se odnosi na Grke koji su ljeniji crnogoraca. U penziju s 55 godina sa 95% plate, a kad rikne, penzija na zenu i \"djecu\" od 30+ godina starosti? Grci su ciganija, samo malo modernija i pametnija pa muzu dokle mogu.
ja sta bi tek za nas rekli ))))