Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A kod nas Kinezi zatvaraju radnje, prije ih je bilo po tri cetri sad jedva jedan,
Harun Report....da nije neki naš kinez otvorio firmu
E jesi vidio žutalja !!!! A jedu kerove.
pa sta onda otvaraju radnjice ovdje neka tamo pomognu svoj narod. samo 1% svog bogatstva dosta bi bilo
Svi ovi Bogatasi u Kini moraju da se povinuju pravilima Komunisticke Partije,i da ispune milion uslova,kako bi im drzava omogucila i dozvolila ovolike zarade. Npr nema pravo da otvara trzni centar,ako u toj regiji,selu,mjestu,ima vec 2 trzna centra,mora da otvori nesto drugo.Ne smije da zaposli 10 ljudi,mora ad zaposli onoliko koliko mu Partija kaze da treba itd. Ovduje kod nas je svaki tajkun drzava za sebe,radi sta hoce.
Nisam vidio,ali ne mozes tamo raditi sta hoces i smijati se u lice sirotinji.
jarane to je i logično... ako dva mogu podmirit potrebe zašto bi treći otvarao i automacki obarao cijenu rada?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
neshvatljivo da jedan covjek posjeduje toliko bogatstvo....
sta radi kapitalizam jbt
s obizirom na broj buranije tamo ova cifra nije pokazatelj blagostanja
A blagostanje bi znacilo da je milijardu i po Kineza milijardera?Treba da se ugledaju na nase KApitaliste,pa da vide sta je blagostanje,haha.
do the math ne dipr jbg
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Da mi je makar 10 000 :((
I to :))
Od :(( do :)) za samo tri minute
Komunisticka Narodna Republika Kina sa 596 milijardera :-) Kina je odavno najveca ekonomska sila. Najveca propagandna sila (SAD), zauzima poziciju prve ekonomske sile uz pomoc trikova. Uskoro ce i tu laznu, nezasluzenu poziciju morati da prepusti Kini.
I vrijedni i organizovani i obrazovani i jos mnogo toga. Ne traje kineska civilizacija hiljadama godina tek tako.
Disciplina bez obrazovanja ne stvara najvecu ekonomsku silu. I u Sjevernoj Koreji su disciplinovani :-) Ja svuda oko sebe u bibliotekama, kafeterijama, univerzitetima i koledzima vidjam kineske studente koji marljivo uce i ove lokalne studente koji se prevrcu po ulicama pijani. Ne generalizujem, ali je to otprilike neki trend.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)