Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jest marketing, ali lijepo je bilo citati misljenje ovog covjeka. Pozitivan stav o poslu rijetko ko vise dijeli, svi smo postali hronicno nesretni na poslu.
Bravo svaka vam čast gospodine,lahko je kukati u psovati državu.Treba ustati i napraviti nešto.Svi kukaju psuju državu a 2 milijarde KM se dalo za kladionice😳😳.Toliko o nama😏
Kolko su ti platili moj Munire da nama truniš
bas lijepa priča
Plaćeni oglas. Dajte ga markirajte kao takvog.
Na prvu pomisli da je Dusko Vujosevic poceo radit za Glovo
Reklama za Glovo koji je inferioran u odnosu na Korpu.
Jel to fali mula pa naručili promotivni text. Kako nafaliste sad će ovi sa budžeta nahrliti u glovo da rade.
GLOVO , ja ruzna imena 🤣🤣🤣🤣🤣
Uslov je da odradite svoj 30 sati... Onda nakon dvije recenice Munir radi 50 sati sedmicno... Nije lako ovo sigurno, vani po citav dan
pa uslov glova je da radis 30 sati,a ocito on jos radi dodatnih 20
jedino sa romobilom raznosit je lagano u guzvama. nista auto.
Glovo ko i Uber. Imas privid da si uposlenik, a u stvari si hamal koji njima pravis profit, bez ikakvih obaveza Glova prema kuririma. Primjera radi, Glovo za dostavu hrane uzima 1km po obroku. Od te marke, Glovo uzme 20% direktnog profita, i 10% manipulativnih troskova, a to je za ovu kutiju, jaknu isl. Znaci, kurir ima 70 feninga po dostavi. Cime ces dostaviti to je tvoja briga, pjeske, autom, avionom, njih ne zanima. Pa ti skontaj koliko treba raditi da bi se zaradila pristojna para.
Glovo naplacuje dostavu i procenat od restorana 20+%. A kuriru se ne placa od 1KM dostave tako da ne lupetaj. Ako je narudzba 20KM Glovo uzima oko 5KM procenta plus dostava recimo 2KM to je vec 7KM. Nekada kurir zaradi vise nego sto je isplativo za Glovu, ali imaju tu i reklame, pozicije koje placaju restorani. Ne budite naivni cuj od 1KM skuplja sebi za plate.
Dvica se uzme masala
Ja cu vam reci kolika je zarada, jer sam friško napustio te lopove. Za mjesec dana da radiš 8 sati dnevno, možes zaraditi izmedju 600-800 km, zavisi koliko imaš sreće sa narudžbama i da li su gužve po gradu. S tim da te niko ne pita kad se vozi ispod Trebevića na zadnju ulicu i uz najveće brdo, da li ćeš moći, hoćeš li polomiti auto.
Vjerujte gledao sam neki dan intervju jednog kurira iz druge države gdje je detaljno čovjek objasnio da se ovakvi poslovi kurira gdje radiš preko tih aplikacija nikako ne isplate, sistem je napravljen da ti ne možeš mnogo zaraditi, što više radiš veći su ti gubici, od goriva, do auta i procenta koji oni uzimaju, a to je u glovu od 20% do 30%.
A kako to fercera? Dobijes li rute koje moras striktno obici, ili izaberes sam lokaciju na koju dostavljas tj. koja ti odgovara u tom trenutku?
Vise ovakvih prica a manje Ramovicki i Deena
Top GLovo a i munir je gospodin ciko! Ima srece kome on dostavlja!
"U nas mi od 5 hamala izaberemo onoga, koji hoće da se potrudi."