Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada turističke agencije budu više radile da novac dođe u Bosnu i Hercegovinu, a ne da izlazi iz vana, onda cu podrzavati.
@gooUser1585078753 Nažalost, to je surova realnost. Apsurdno je da je bolje finansirati tipa hrvatske, Kineske tur agencija u njihovim drzavama jer nam oni dovode goste a ne ove naše.. Naši uzimaju lovu i vode svijet po bijelome svijetu... Troše tamo pare itd..
@gooUser1585078753. A 48.000 za zatrpavanje rupe u parku si zaboravio haaa😂😂😂
Hotelijeri i turisticke zajednice su otpustile sve radnike ima dva mjeseca . Sta sad hocete da narod placa njihove bezobrazluke , ni jedan hotel nikada nije realno platio taxu drzavi za gosta milionske pronevjere . I traze nadoknadu . Tuki im dati pod hitno
@velsatis1 Pod hitno da se pomogne Salji,Bajrovicu i Jasarevicu....😜
Prvo prodajte limuzine, pa onda tražite pomoć države”, savjet svim biznismenima koji otpuštaju radnike
I. Ne treba im dati.. Odakle im pare za gradnju onolikih hotela? Prijavljuju li porez? Prijavljuju li sve radnike? Koje ugovore zaposlenicima daju na potpis? Kolika plata?.. I najvaznije.. Jel prijace sve goste ili je shena od 10 gostiju - pet ih se prijavi policiji i TZ... Mojne price.. Nek budu darezljiviji sad u dobakorone i daju za izolaciju a ne trazit od drzave, sad vidjeli milione, pa odmah zagrabi
Pitanje: Da je npr. dopušteno da hoteli i ugostiteljski objekti rade i da se raširi zaraza pa da im se i osoblje zarazi (recimo određeni broj, ne svi), pitam se kako bi onda isti ti ugostitelji obavljali svoj posao i pružali usluge? Zaraženi? Ista stvar je sa školama, vrtićima, fakultetima, raznim kulturno-umjetničkim sadržajima, pa čak i gradskom prevozu. Mnogo retese, a malo šta pametno pričate i ne nudi rješenja, već samo tražite.
Zbog cega bi trebali dobiti? Pa te firme su sve doo.. Vlasnici izvlace novac iz kasa umjesto da cuvaju novac za crne dane!
nikad necu zaboravit uposlenicu jedne agencije kad mi je preporucivala Dubrovnik za ljetovanje. Rekao sam joj da je Turska mnogo povoljnija a ona sa ponosom: Pa gospodine Dubrovnik je biser Jadrana. Tad me nagovorila i nikad vise.
Sretan ti uskrs Srbine...
Šta će dobiti poticaje kad su otpustili sve radnike?! Hoće li radnici dobiti platu? Neće! Hoće li im uplatiti doprinose? Neće! Pa koji murac će im davati poticaj?!!!!
Hoteli,restorani,turističke.agencije..trebaju dobiti poticaja po broju uredno prijavljenih zaposlenih radnika na poreznoj upravi!Nemoj da restoran od 750 m2 s prijavljena 3 radnika gazda,njegova žena i sin dobiju nesrazmjerne poticaje,a da nisu 2 računa dnevno izdavali,ostale radnike na crno držali i radili od 8-23 sata!Samo,po broju osiguranih radnika!!
Gdje nalaze ove likove...
Koliko ja znam iste te turisticke zajednice su se bunile da placaju takse, parafizikalne namete. A sad se samo prica o turizmu.
Zasto traze novac, nije BiH zaustavila nijhov rad nego druge drzave to su uradile kad su uvele karantin od 14 dana, ko bi isao na odmor i da provodi 14 dana u karantin kad ukazi u drugu zemlju i 14 dana (28 dana po novim uredbama) u karantin. Turisticke agencije su krajno ne ozbiljne da traze novac.
Agencija svaka ima po jednog prijavljenog i sada kao hoce nesta
Do podne Srbin od podne Hrvat
sektor koji 90 posto radi na crno sad odjednom trazi drzava duradinesto.