Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...čudo ne uložiše bh airlines...ono, braća, vjera i tako te ublehe...
...šeici su se dobro raspitali...a i srbija uvodi reda u poslovno okruženje...ne istresaš 100 M$ u poduhvat, da bi ti se nakalemilo 20 "imal mene tu" krvopija...
...njima Bosna služi samo kao "ERGELA" za "rasplodne junice" ;-) isto ko i "braci" turcima... samo bijele plavokose pi.cke jos islamske vjere...uhhh zamasti im se kituljak u sekundi :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Srbi su konacno i sluzbeno nebeska nacija :)
Ovo je tek pocetak. Juce sam bio na sastanku sa predstavnicima firme Mubadala, sasvim je izvesno da ce Beograd biti centar za razvoj poluprovodinika (cipova), u naredne dve godine pravi se naucni centar sa arapskim parama da bi se obrazovao kadar koji ce raditi u novoj fabrici koja se ocekuje do 2018. Ovo je neverovatna vest, jer se sa tim kapacitetima Srbija svrstava u red najnaprednijih nacija u oblasti visokih tehnologija. Dobro je to sto ce gradjani BiH moci na svom jeziku da studiraju materijale, primenjenu elektroniku, arhitekturu poluprovodinika u Beogradu i posle fakulteta biti jednako konkurentni na Balkanu kao i bilo gde drugde u svetu. Mislimo i verujemo da smo sposobni da se nosimo sa svetom, ljude gledamo sebi ravnima, pravimo prostor za svakog ko hoce nesto ozbiljno da radi. Jbga, drzava smo, pitamo se oko svojih stvari, nekad dobijemo po nosu zbog toga ali dignes glavu i guras dalje, nema nazad.
Sta su uradili nasi ambasadori i njihovi ekonomski atasei u arapskim zemljama za ovih 20 godina ??? Duplo nista !!! Treba im uzeti svaki dolar koji su zaradili a da nisu napisali izvjestaj za svaku odradjenu sedmicu. Ako je iko mogao uzeti pare i dovesti investitore, to je BiH. Sada nam je najveci uspjeh potpisati ugovor sa Red Cresent UAE iliti Crvenim Krstom Emirata. Fuj, fuj, fuj .
Dok naši političari pričaju bajke o investicijama, Arapski investitori u Srbiji grade tvornicu čipova vrijednu 4 milijarde dolara DIREKTOR Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Božidar Laganin izjavio je u utorak da su arapski investitori izuzetno aktivni u Srbiji i da u vrlo kratkom roku očekuje ugovore s tvrtkama iz UAE . "Projekti za koje su zainteresirani i koji se implementiraju su izuzetno kompleksni – i potrebno je dulje vrijeme za realizaciju, ali nema ništa što bi ukazivalo da će biti otkazani i da neće biti realizirani ", rekao je novinarima. Na pitanje do kuda se stiglo u pregovorima s Emiratskom informatičkom kompanijom Mubadala iz Abu Dhabija, Laganin je rekao da je taj projekt u predinvesticijskoj fazi i istaknuo da se "radi se o tehnološki iznimno kompleksnom i zahtjevnom projektu koji ne može dati konkretne rezultate u kratkom vremenskom razdoblju". Prema njegovim riječima, procijenjena vrijednost investicije u tvornicu čipova je četiri milijarde dolara, a slične tvornice postoje u New Yorku u SAD i u Njemačkoj u Dresdenu.
a nasi kad odu na pregovore sa arapima namole ih da naprave koju dzamiju...i to je to. j*bem ih retardirana. sto dodo nije otisao trazit da naprave aerodrom trebinje?
ovdje se nikad i neće ulagati sve dok postoji SDA (otimačina od svih i svakog) koja je i stvorila rupu bez dna (mada ta rupa ima dno ali kad se vidi gdje je ono bolje je misliti da ga nema) ...pa ljudi ameri se pitaju gdje je 9 milijardi dolara koje je uloženo u Bih od završetka rata pa do danas ...arapi i turci pitaju za 5 milijardi dolara u ratu za naoružanje... pa ko bi bio glup i investirati kad te iste pare budu jednu godinu na čekanju zato što su nesloga i nered na dnevnom redu sjednice parlamentarne skupštine a ne njegova investicija sa 100 miliona dolara ili eura...on te pare mora obrtati i na tome zaraditi od toga žive milijarderi (raskošno nego šta) a ako ne zarađuje zašto bi on taj novac dao svojoj braći muslimanima iz Bosne pa kad svima nestane love da se vidi da se može živjeti od vjere i have ...nije niko glup pa ni on ...zato su se predali amerima u njihovu zaštitu jer će barem oni odmah na svom dnevnom redu imati jedinu i vječnu tačku tj. sigurnost u njihovim Emiratima
mileta *** ti mater glupu, cim neki BH politicar pozove na razgovor nekog iz Irana ili Arabije odma pisete kako se Bosna islamizira, a kad nece da ulazu onda pisete braca, pa normalno da nece ulagat, SBB ili SNSD ili neko treci bi ih odma progno iz BiH pod sumnjom da su opasnost po BiH.
ima ovi avioni suhvu da im vezu :)
Air Servia hh
Ne volim Srbiju, no moram priznati da zadnjih godina njihova vlast radi dobro za svoj narod. Nisu se naguzili kao Hrvati EU i upali u dužničko ropstvo, nego mic po mic, malo kapitala od rusa, malo od kineza, malo od arapa. Milijun po milijun skupljaju, nisu požurili u nato, pa sada mogu prodavati oružje kome hoće, sa arapima su sklopili posao proizvodnje precizno vođenih raketa ALAS itd.. I jednog dana kada budu spremni za uniju, brzo će potpisati papire bez da su postali robovi merkelice i sl... A naši bosanski međeđei, isplaćuju sebi nadoknada za odvojen život, zato što im je umrla mati,.. ma sad bi im nešto opsovao golemo, ali necu zbog admina :)
ma nedaju arapi vise nista bosni jer politicari sve pare u svoj dzep stave-----------kazu arapi jedino ce mo praviti dzamije u bosni--da se narod moli allahu----a u stvari mi nemamo nikakve veze sa arapima nase porijeklo i jeste krscansko samo smo uzeli islam dok je bila turska ovde
kršćanstvo je staro svega 2000 godina a ljudska vrsta 40 miliona godina kako to naše porijeklo može biti
Ulazite u BH-airlines !!!!
sad će znači srbima arapi letjeti više glava,jegna greška i avion u zgradu mlac
Šeki, šeki
Ma ne daju vam arapi vise ni corave marke.Prokuzili vas.Silajdzic isao i prosio po bliskom istoku.Vrece para isprosio za muslimane,a sve na kuknjavu za sarajevo,srebrenicu,itd.U medjuvremenu bosnjacka vrhuska sve pohapala,milijarde.Arapi to znaju.nisu oni naivni ni glupi.Vidjeli su kakva ste vanago.Ovo je samo pocetak arapskih ulaganja u Srbiju.Ono sto spaja srbe i arape je mrznja prema americi.Dovoljno jak razlog za saradnju.
Pa zar niste nista naucili iz B&H Airlines iskustva, 51 vs 49% ,Upravni odbor vs Menadžment, nidje veze. Naivni Arapi ,Srbi se igraju politike, nisu oni za biznisa... Ovo je unaprijed propao dogovor, živi bili pa vidjeli. Air Srbia Buahaha
nisi u pravu napravit ce od Begeša glavni Hub za balkanske zemlje...