Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma glupost
ma sta je vama, ne placamo papirnim peticama od 1. januara 200.9 godine :S
jeste, ode Meša :( mozda ga stave na novcanicu od 500 :))
IMAOCI????? vaoooooo
Kome ne trebaju petache nek ih da meni-meni vaze:):):)
Niko se ne pita zasto dadose ovako kratak rok za povlacenje i sta ce biti ako neka nana izvadi ustedu od 100 novcanica po 5 papirnih maraka 2018. ? Za informaciju. Njemacke marke u svim apoenima se mogu zamjeniti u banci i dan-danas, a bice moguce zamjeniti ih i za 100 godina. Cak je jos uvijek moguce zamjeniti Hitlerove Reichsmarke. Na stranu sto to nema smisla, ali je zakonski moguce. Ovo smrdi na neku veliku zavalu.
ma hebo pisce i pjesnike, dobro ovaj rece moj postovani i cijenjeni kolega, samo palamude iz supljeg u prazno. i kakve koristi od toga - nema hljeba bez motike, od supljiranja nema hajra..
cuj dagle im...kao prvo, kome?A drugo to nije stvar opanaka,opet se neki trude \"tjerat vodu na svoj mlin\".i stavljat sve u okvire nacionalnosti.Stvar je u tome sto je ovdje dosta komentara od´strane osobai kojima jos nije od guze ni pelena odpala pa i ne znaju sta su prave vrijednosti u zivotu.Mesa zasluzuje da bude na novcanici od puno vece vrijednosti,a ne da se ovako o njemu govori.Eto toliko
Meša je naravno Mehmed Baždarević :)
koji kreteni
Ne mogu zaista vjerovati da ima ljudi koji ovako govore o Meši Selimoviću.
E moj \'capo\' mogu ti reći da si pravi primjer one izreke \"rahat od pameti\". Što se mene tiče, želim ti da ti u životu bude sve potaman, da ti med i mlijeko teku. Samo godine se nižu, a kad tad ćeš se i ti valjda zamisliti... Samo jedna mala opaska. Meša je pisac, a ne pjesnik...Toliko od mene...Sve najbolje!
i sta sad ova pametnjakovic s ovim citranjem selimovica zeli reci? prihvati se neceg korisnog, tehnike mehanike biohemije medicine, a pusti te bolesne pjesnike i njihovo filozofiranje kuknjavu iz supljeg u prazno i opet ispocetka
Dubok je Meša, vrlo dubok, možda predubok za neke nažalost... Evo nešto da se određeni likovi zamisle, a napisano na prvoj stranici: \"Ime mi je Ahmed Nurudin, dali su mi ga i uzeo sam ponuđeno, s ponosom, a sad mislim o njemu, poslije dugog niza godina što su prirasle uza me kao koža, s čuđenjem i ponekad s podsmijehom, jer svjetlo vjere to je oholost koju nisam ni osjećao a sad je se pomalo i stidim. Kakvo sam ja svjetlo? Čime sam prosvijetljen? Znanjem? Višom poukom? Čistim srcem? Pravim putem? Nesumnjanjem? Sve je došlo u pitanje, i sada sam samo Ahmed, ni šejh ni Nurudin. Sve spada s mene, kao haljina, kao oklop, i ostaje ono što je bilo prije svega, gola koža i go čovjek.\"
Pardon, htjedoh napisati \'uštiklavanje\'...