{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iranci žele ulagati u projekte predstavljene na Sarajevo Business Forumu

F
1.9.2010. u 14:05
0
1
Iranci žele ulagati u projekte predstavljene na Sarajevo Business Forumu
0
Iranci žele ulagati u projekte predstavljene na Sarajevo Business Forumu
Foto: Reuters
Ambasador BiH u Islamskoj Republici Iran Emir Hadžikadunić danas je u prostorijama iranskog elektroenergetskog konzorcija SUNIR održao radni sastanak s generalnim direktorom tog konzorcija Mohammadom Parsaom i najužim članovima SUNIR-a.
Ambasador Hadžukadunić je predstavio investicijske mogućnosti u BiH, s posebnim osvrtom na energetske projekte koji su promovirani na Sarajevo Business Forumu 2010.

Uprava konzorcija je pokazala poseban interes za ulaganja u hidroenergetske projekte u BiH, koristeći se kreditnom linijom do 150 miliona eura koju je iranska strana ponudila BiH, a čije finansiranje osigurava Iranska razvojna izvozna banka.

Također su zainteresirani za formiranje joint venture firmi s poslovnim subjektima u BiH iz oblasti energetike radi zajedničkog nastupa na tržištima Bliskog i Srednjeg istoka.

U vezi sa zajedničkim ulaganjem, iranski partneri se također zanimaju i za prototip protočnih turbina, tip 850 (čvrsta goriva), koje su dizajnirane u BiH.

SUNIR je poslovno aktivan u 38 država. Predstavnici SUNIR-a učestvovali su i na prvom sastanku Trgovinskog komiteta BiH i Irana koji je održan u prvoj polovini 2010.

Također su najavili učešće na Drugom zajedničkom trgovinskom komitetu u Teheranu sljedeće godine i na Sarajevo Business Forumu 2011.

Na kraju sastanka s ambasadorom Hadžikadunićem, Parsa je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom poslovnom saradnjom s predstavnicima Energoinvesta i Petrolinvesta iz BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Bosna Bank International.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: