Komentari (177)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Umjesto autoputem sad ce Krajisnici do Sarajeva ici ni manje ni vise nego avionima. RESPEKT.
Bolje bi im bilo da naprave jedan kako treba.
@HerrcegBosnaPonosna E baš ga šuknu, svaka čast.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
jel to novalic radi fikretu aerodrom?
Živio nam Babo i nikad više svoju Krajinu ne damo! Bakire nepoželjan si u Krajini! Živjela slobodna Krajina i naš Predjednik Republike Krajine Fikret!!
Yebo te babo Fikret
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kog briga je li pokrenuta PRIČA - pokretanje projekta i izvedbe se računa.
potrošiće ta 2 miliona zasjedajući
Sa aerodromom ili bez, Bihać je lijep grad i zbog Une divno turističko mjesto.
Sve je kao u prici.
stari laprdas...pardon reformas...hahahahahahahahahah
"Mi smo krivi. Imali smo prošle godine 2 miliona KM na raspolaganju koje smo morali investicijski potrošiti. Ljudi su nam dali 2 miliona i mi to nismo iskoristili. I te pare su propale", istakao je Fazlić...Hoće li iko ikada u ovoj jbnoj zemlji preuzeti odgovornost,dati ostavku,harikiri i sl.
Nece, a i sto bi. Samo kod nas - 2 miliona za priču :)
fadil oprosti opet prica bajkice, bolje bi mu bilo da rijesi puteve sa rupama. kakav aerodrom, samo jos jedna suplja
napraviti cestovnu infrastrukturu ka istoku i zapadu ( ka aerodromima Sarajevo, Banjaluka i Zagreb ), jer je nerealno ocekivati da bili koja redovna linijska avio kompanija moze odrzati profitabilnu liniju u gradu sa 50.000 stanovnika. Primjer Mostar, Zadar (preko 100.000 stanovnika, 77.000 stanovnika)...
aerodrom zadar prosle godine promet preko pola miliona a samo 150km udaljen od splita.
A imaju napravljene piste na Željavi od kojih je jedna sva u BIH I duga 2400 m na koji može sletiti I Boeing 737, A320 I sl.Oni hoće da prave pored same Une I to pistu od 1100 m.Šta može sletjeti na taku kratku pistu? Turboprop sa 19 sjedišta!
Ovo je vrlo dobar i potreban projekat za Bihać i cijeli zapadni dio Bosne...Ova cijela regija ima ogroman potencijal i mislim da će na iznenađenje mnogih postati jedan od ekonomski najuspješnijih regija u BiH.
amin! Nisam Krajišnik ali veliki respect imam za 5.korpus!
(koji je manje specifične gustine od okolnog atmosferskog).Zahvaljujuci upravo ovoj vrsti pogona prevoz putnika iz krajine bi kostao enormno manje od avio prevoza.Balon s posadom ima gondolu za posadu ispod glavnog rezervoara (balona) za gas.Jedini i najveci nedostatak ovog sistema je taj sto u slucaju padavina putnici moraju koristiti kisobrane.Svako od vas je bar jednom u zivotu pozeljeo da se provoza ovom prelijepom letjelicom a san Biscana ce uskoro postati java.
Koliko je meni poznato gospodin Huso Rosic je odustao od ovog plana jer nebi bio isplativ.Umjesto ovoga premijer se odlucio za drugu opciju a to je poligon za poljetanje vazduhoplova ili balona.Naime Balon je aerostatički vazduhoplov bez vlastitog pogona, čiji je glavni dio ispunjen gasom lakšim od vazduha. Održava se u vazduhu pomoću razlike u specifičnoj težini spoljnog vazduha i unutrašnjeg gasa. Unutrašnji gas je obično vodonik, helijum, ili vrući vazduh
nek ste vi osnovali jp, beli postavili i direktora koji uredno prima platu, a bice jednoC i aerodrom. tako i u mojoj mahali. imamo direktora gradske toplane evo sedam godina, a ne zna niko ni gdje mu je kancelarija. da ne govorimo o tome da nema toplane ni na mapi.
Ma, da ne propadne dva miliona... Više se ne kaže "za kafu", nego za "novu priču"
Ma ja dva miliončeta za dronodrom
Dakle, svake godine po 2 miliona. Aerodrom kosta 26 miliona, dakle za 13 godina ce biti gotov. Svecani otvor 2030. godine. Zasto se mi Krajisnici toliko ponizavamo? Da li nam ovo zaista treba u zivotu?
Za 13. godina niko se neće sjećati Novalića, Bišćani i Krajišnici neće i dalje imati grijanje i tople vode u kantonalnoj bolnici, ali će i dalje sanjati o vojnom aerodromu koji je nekad bio ispod Plješavice, te o pilotima (plavcima) koji su šetali po gradu, plesali u hotelu Park, dobijali vojne stanove i ženili prelijepe Bišćanke.