{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugroženi projekti "Hidrogradnje" vrijedni desetine miliona KM

F
31.8.2010. u 13:18
0
10
Ugroženi projekti "Hidrogradnje" vrijedni desetine miliona KM
0
Ugroženi projekti "Hidrogradnje" vrijedni desetine miliona KM
Foto: Sarajevo-x.com
Uprava "Hidrogradnje" danas je saopćila da je zbog nelegalnog protesta grupe radnika Direkcije, pogona "Briješće" te dijela radnika s jednog projekta, koji već nekoliko dana drže u blokadi zgradu Direkcije i fizički onemogućavaju ulazak direktoru Seminu Mašiću i članovima uprave, došlo do najozbiljnijeg ugrožavanja poslovanja te kompanije, ali i nemogućnosti realizacije ugovorenih projekata na što menadžment "Hidrogradnje" već upozoravaju investitori i kreditori.
Kako se navodi u saopćenju Uprave "Hidrogradnje", postoje ozbiljna upozorenja investitora i kreditora da bi "Hidrogradnja" mogla snositi ozbiljne posljedice, uz mogućnost da ostane bez tih poslova, ali i poslova čije je ugovoranje u toku.

Uprava Direkcije je o navedenom upozorila nadležne državne organe te od granskog i Sindikata BiH traži da upozore dio radnika koji se pozivaju na njihovu podršku.

Uprava, kako se navodi, u navedenim okolnosima nije u mogućnosti završiti aktivnosti ulaska u realizaciju projekata Šićki Brod, gdje ima posao vrijedan 2,7 miliona KM, Sarajevska zaobilaznica na Lotu 2, vrijedan 4,1 milion KM, ali i najavljenih poslova na koridoru 5-C te u Albaniji.

"Navedena blokada grupe radnika izaziva ogorčenje Uprave i 700-800 radnika iz ostalih poslovnih jedinica "Hidrogradnje", posebno što je započeta u vrijeme kada je Hidrogradnja nakon više godina konačno dobila nekoliko konkretnih poslova čija vrijednost u ovome trenutku već prelazi desetine miliona KM", kaže se u saopćenju Uprave "Hidrogradnje".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: