{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U toku pregovori za otvaranje palestinske banke u BiH s kapitalom do 30 miliona dolara

Klix.ba
15.2.2018. u 10:18
17
32
U toku pregovori za otvaranje palestinske banke u BiH s kapitalom do 30 miliona dolara
17
U toku pregovori za otvaranje palestinske banke u BiH s kapitalom do 30 miliona dolara
Ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) radi razgovora o mogućnostima angažiranja palestinskih investitora u BiH. Iskazan je interes za otvaranjem palestinske banke u BiH vrijednosti između 20 i 30 miliona američkih dolara
Gordan Milinić, direktor FIPA-e je informirao ambasadora Namoora o nadležnostima Agencije kao glavne adrese za strana ulaganja u BiH, aktivnostima na polju privlačenja i promocije mogućnosti za ulaganje BiH, podršci koju FIPA pruža stranim investitorima u implementaciji projekata i uklanjanju administrativnih prepreka u BiH s ciljem da investicije budu uspješno okončane.

Istakao je da su svi strani investitori dobrodošli u BiH i da FIPA stoji na raspolaganju palestinskim investitorima koji žele investirati u BiH.

Ambasador je također informiran o statusu stranih investitora u BiH, mogućnostima za ulaganje u ključnim sektorima privrede BiH, te postojećim sporazumima o slobodnoj trgovini i preferencijalnom režimu, što predstavlja velike mogućnosti za izvozno orjentirane firme koje posluju u BiH.

Namoora je prenio informaciju da nekoliko značajnih palestinskih investitora koji žive u SAD i koji su uspješni privrednici, žele posjetiti BiH radi razgovora o mogućnosti ulaganja u farmaceutsku industriju u BiH krajem februara 2018.

Također je istakao da je palestinska delegacija privrednika posjetila BiH prije tri mjeseca i da je tom prilikom iskazan interes za otvaranjem palestinske banke u BiH vrijednosti između 20 i 30 miliona američkih dolara, o čemu će razgovori biti svakako nastavljeni. Iskazan je interes i za drvnu i prehrambenu industriju, fabrike vode i sokova i proizvodnju lijekova, navodeći da je veliki je broj palestinskih investitora koji žive i uspješno rade u Europi, Americi, Latinskoj Americi i zemljama Bliskog istoka.

Delegacija palestinskih investitora posjetit će FIPA-u krajem februara 2018 s ciljem razgovora o mogućnostima ulaganja u spomenute sektore BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: