Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo su pravi potezi, sigurnost rudara + ekonomska isplativost. Ono što ne može da radi, zbrinuti ljude, preraspodijeliti, a jame zatvoriti. Jame kao Raspotočje mogu raditi još samo u Kini i Zimbabveu.
Prvo što sam pomislio kad se tragedija desila je koliko je zaostala tehnologija u našim rudnicima - i proguglam samo da sebi potvrdim šta razvijeni svijet koristi i nađem ovu mašinu vrijednu milione... Sad gledam ovu vijest i baš mi je drago da nisu baš sve pare za plaće menadžerima nego nešto ide i u konkurentnost. Ako nisi konkurentan tehnologijom možeš biti ako ti radnik radi bez plaće i to je jedina istina za 90% industrije. Baš mi je drago da su ovo nabavili.
POVECAJTE TIM LJUDIMA PLATU MINIMALNO 2000 MARAKA! NA NJIMA SE BOGATITE!
Imao sam priliku da radim u jednom rudniku i da silazim u jamu. Znaci, katastrofa. Kad tehnicki direktor jame kaze da kad bi oni ispunjavali sve sigurnosne mjere i radili sve po propisu zatvorili bi jamu dobkraja smjene zbog neispaltivosti. Znaci, nema dalje. A dta reci o jami. Strah te pogledati. Ides, kad odjednom upadnes,do pasa u vodu, u blato. Na nekim dijelovima sile naprezanja su takve da doslovno moras puzati da bi prosao. Toliko o pregradama. Ne trebam ni govoriti da je sve dole, od masina za busece rupe do pumpi staro i do 50 god. I onda dođe federalmi inspektor i sve uredu. Rudarima svaka cast. Zapravo, svaka cast svakom postenom insanu u ovoj lopovskoj drzavi.
Konacno nesto lijepo nadam se da neko nije na ovom opro par miliona maraka ma dzaba se nadam sigurno jeste
i tako ce elektroprivreda uraditi sve kapitalne poslove i zadatke koje su dobili od kapitalistickog zapa iz nasih dzepova (od nasih para koje su uzeli pripajanjem rudnika sebi) i sutra kad dobiju zadatak da se privatizuje Elektrodistribucija ode svo nase bogatstvo tim smradovima kapitalistickim .I Te Tuzla sa novim blokom 7 i ona nova hidroelektrana Vranduk i svi rudnici odose bud zasto
Fino. A znate li koliko RMU Breza duguje za neplaćene poreze? U martu ove godine 5, a u junu dug narastao na 41 milion KM neplaćenih direktnih poreza.
osim u masine,ulozite novca i na te jadne ljude koji vam omogucuju da se bogatite,p.vam materina lopovska
Breza moj grad, najljepsi je na svijetu!
Prepao se Elvedin Grabovica, SDP i Elektroprivreda BiH novih rudarskih nesreća pa da lafo pred izbore poklone rudarima bolje mašine i lafo im stvore bolje uslove rada. Zbog nesreće u Raspotočju SDP na čelu sa Lagumdžijom, Nikšićem i Grabovicom mora biti 12 oktobra oboren.
Ma nesreca u rudniku je samo kap u moru problema zbog kojih SDP ove godine gubi izbore, mozda ce s nekim opet u vladu ali daleko od toga da ce imati vecinu ministarskih mjesta i premijerskih pozicija!
U pravu si Zulfoo, ništa nisu bolji od vaših SDA-ovaca koji nas satiru od rata na ovamo. Morat će mo 12 otobra tražit neke "treće".
Nije ovo rudnik ba, ovo su slike mašina za koje je neko dobio procenat,a već ptice cvrkuću da sve ove mašine nisu uopšte pogodne za brezu,opet milionska krađa
Jesi li makar naslov pročitao do kraja : U ponedeljak se se PUŠTA U RAD NOVO ŠIROKO ČELO...