{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak se pušta u rad novo široko čelo u RMU "Breza"

12.9.2014. u 13:19
28
18
U ponedjeljak se pušta u rad novo široko čelo u RMU "Breza"
28
U ponedjeljak se pušta u rad novo široko čelo u RMU "Breza"
U ponedjeljak, 15.09.2014.godine, s početkom u 9:00 sati, u jami Kamenice RMU "Breza" bit će upriličeno puštanje u rad novog mehanizovanog širokočelnog kompleksa SHP TAGOR sa otkopnom mašinom EICKHOOF SL-300, nabavljenog sredstvima JP Elektroprivreda BiH i repariranog širokočelnog kompleksa SHP THYSSEN u jami Sretno.
Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH za nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizovana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

Novo mehanizovano široko čelo i reparirano široko čelo u rad će pustiti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU "Breza" i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska.Novi kompleks širokog čela sa otkopnom mašinom, kapaciteta minimun 1.500 tona /dan, izrađen je u skladu s posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i značajan je doprinos humaniziranju rada i povećanju sigurnosti na radu. Novi kompleks stvorit će preduslove za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne eksploatacije u narednih deset godina i omogućiti ostvarivanje planirane proizvodnje uglja.

U RMU "Breza" u okviru procesa dokapitalizacije, bit će investirano 32.460.000 KM. Planirana ulaganja realizovana su u iznosu višem od 28 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: