{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas puštanje u rad novog širokog čela u RMU "Breza"

F
15.9.2014. u 07:46
14
17
Danas puštanje u rad novog širokog čela u RMU "Breza"
14
Danas puštanje u rad novog širokog čela u RMU "Breza"
U jami Kamenice RMU "Breza" danas će biti upriličeno puštanje u rad novog mehaniziranog širokočelnog kompleksa SHP TAGOR s otkopnom mašinom EICKHOOF SL-300, nabavljenog sredstvima JP Elektroprivreda BiH i repariranog širokočelnog kompleksa SHP THYSSEN u jami Sretno.
Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH - nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizirana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

Novo mehanizirano široko čelo i reparirano široko čelo u rad će pustiti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“ i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska.

Novi kompleks širokog čela s otkopnom mašinom, kapaciteta minimun 1.500 tona /dan, izrađen je u skladu s posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i značajan je doprinos humaniziranju rada i povećanju sigurnosti na radu.

Novi kompleks stvorit će preduvjete za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne eksploatacije u narednih 10 godina i omogućiti ostvarivanje planirane proizvodnje uglja.

U RMU "Breza“ u okviru procesa dokapitalizacije bit će investirano 32.460.000 KM. Planirana ulaganja realizirana su u iznosu višem od 28 miliona KM.

Također, ovom prilikom na Spomen-obilježju u RMU "Breza“ bit će položeni vijenci i odata počast poginulim rudarima.

Nakon toga bit će održana sjednica uprava i nadzornih odbora JP Elektroprivreda BiH i RMU „Breza“ s premijerom Federacije BiH, predstavnicima KOPEX s.a. Poljska i predstavnicima kantonalne i općinske vlasti, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: