100 miliona KM
777

Savremeni objekat u centru grada: Pogledajte kako će izgledati unutrašnjost Sarajevo Towera

Klix.ba
U Sarajevu je prije tri mjeseca počela izgradnja savremenog stambeno-poslovnog kompleksa "Sarajevo Tower", a prije nekoliko dana objavljena je i video prezentacija planiranog unutrašnjeg izgleda objekta.

Između ostalog planirano je da Sarajevo Tower ima 26 spratova i tri podzemne etaže gdje su planirane garaže. Na tri sprata bit će smješten shopping centar, dok će na dva sprata biti penthouse apartmani, i to na 25. i 26. spratu.

Sarajevo Tower, koji će biti smješten u blizini Hitne pomoći, tačnije u ulici Kolodvorska, imat će površinu od 76.000 kvadratnih metara, 334 stambene jedinice i fleksibilni sistem koji odobrava prepakiranje jedinica u zavisnosti od potreba tržišta. Zgrada će imati 507 parking mjesta, 7.223 kvadratna metra poslovnog prostora, a kvalitet materijala koji će se ugrađivati u objekt je, kako tvrde investitori, u skladu s najstrožijim standardima iz oblasti građevinarstva.

Sarajevo Tower je investicija od 100 miliona konvertibilnih maraka koju će bosanskohercegovački ANS Drive podijeliti s kuvajtskom kompanijom "Smart Invest".

Zgrada će imati dva prilaza za građane i jedan poseban cestovni pristup iz Kolodvorske ulice. Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva teretna lifta.