{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM

24.8.2013. u 14:25
0
111
Sarajevo: Počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM
0
Sarajevo: Počela gradnja hotela vrijednog 17 miliona KM
U sarajevskom naselju Čobanija danas je počela izgradnja novog hotela, koji će raditi pod licencom vodećeg svjetskog hotelskog operatera.
Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu odnosno produženi hotelski boravak. Završetak izgradnje je planiran za oktobar naredne godine, a ukupna vrijednost investicije je 17 miliona KM.

Investitor projekta je SEIC - Društvo za ulaganje u južnu Evropu, koje sačinjavaju neke od najvećih finansijskih i kompanija za nekretnine iz EU i zemalja Zaljeva, 3Y Fur Logistic und Projekt Betreuung GmBH, ICD članica IDB grupe, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim for Real Estate, Masarat Construction, Annahdah Medical i ostali.SEIC je na području Bosne i Hercegovine angažovan na četiri polja djelovanja: tržište nekretninama, business consulting, obnovljiva energija i turizam. Fokus je ove godine bio na ulaganju u tržište nekretnina i turizam. Nakon investicije u izgradnju kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru, kojim će centru grada pružiti novu vizuelnu siluetu, pažnju su usmjerili na još jedno gradsko središte – Čobaniju.Budući da korištenje parka, koji se nalazi u neposrednoj blizini gradilišta, neće biti moguće zbog lične sigurnosti građana, investitor je preuzeo sve neophodne mjere zaštite zelenih površina, te se obavezao da će po okončanju građevinskih radova preurediti park i obogatiti ga novim sadržajima, saopćeno je iz SEIC-a .

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta povjeren je arhitekti Dušanu Jovanoviću iz biroa ''Argentaria'' iz Sarajeva, a prvu fazu građevinskih radova izvodi jedna od najvećih evropskih građevinskih kompanija Strabag.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: