{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hotel sa 75 apartmana na Čobaniji trebao bi biti izgrađen za godinu

F
27.10.2013. u 10:37
0
62
Hotel sa 75 apartmana na Čobaniji trebao bi biti izgrađen za godinu
0
Radovi na izgradnji novog hotela u sarajevskom naselju Čobanija, započeti tokom augusta ove godine, teku predviđenom dinamikom i završetak se očekuje u oktobru naredne godine, saznaje Fena od investitora projekta - Društva za ulaganje u južnu Evropu (SEIC).
Foto: FENA
Foto: FENA


Hotel će sa 75 jednosobnih i dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu, a ukupna vrijednost investicije je 17 miliona KM.

Građevinske radove izvodi renomirana građevinska kompanija Strabag, dok je za planiranje i arhitektonski nadzor objekta zadužen arhitekt Dušan Jovanović iz biroa ''Argentaria'' iz Sarajeva.

Foto: FENA
Foto: FENA
Investitor se obavezao da po okončanju radova preuredi i park koji se nalazi odmah uz novi hotel i obogati ga dodatnim sadržajima.

SEIC je također glavni investitor izradnje kompleksa luksuznih apartmana Dvor na Marindvoru i kako ističu iz ovog društva radovi započeti u martu ove godine u punom su jeku te će biti završeni i prije samog roka. Tako, finaliziranje radova očekuje se u aprilu 2014.

Planiranje i arhitektonski nadzor ovog objekta provode Kenan Brčkalija i Adnan Harambašić iz arhitektonskog ureda "ahA + knAp", a glavni izvođač radova je kompanija Strabag.

Foto: FENA
Foto: FENA


Dvor je objekat koji će na sedam spratova imati 42 luksuzna apartmana, kvadrature od 54 m2 do 116 m2. Također, u dvije podzemne etaže planirano je 57 garažnih mjesta. U prizemlju objekta bit će smješteni poslovni prostori.

Tokom izgradnje objekta koriste se najkvalitetniji materijali za eksterijer i interijer, dok je posebna pažnja posvećena zvučnoj i termoizolaciji.

Foto: FENA
Foto: FENA


Kompleks će tokom cijele godine imati opskrbu energentima iz vlastite kotlovnice, uz korištenje najsavremenijeg sistema za hlađenje i grijanje. Svaki zasebni prostor unutar objekta je opremljen videonadzorom, videointerfonima, vatrodojavnim i CO2 senzorima, te SOS tasterima. Ukupna investicija je veća od 15 miliona KM.

Foto: FENA
Foto: FENA


Društvo za ulaganje u južnu Evropu - SEIC je registrirano u BiH, a dioničari tog društva su neke od najvećih firmi iz zemalja Zaljeva i EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: