Investicije
0

Sarajevo Business Forum predstavljen u Saudijskoj Arabiji

FENA
Sarajevo Business Forum (SBF) predstavljen je u ponedjeljak u Džedi (Saudijska Arabija) na pres-konferenciji koju je organizirala Islamska banka za razvoj (IDB), banka koorganizator Foruma, saopćeno je iz Bosna Bank International.

Konferenciji su prisustvovali dr. Ahmad Mohamed Ali, predsjedavajući IDB Grupe, šejh Saleh Kamel, predsjedavajući Islamske komore za privredu i industriju (ICCI) i dr. Adil A. Bushnak, predsjedavajući Bushnak Grupe - strateškog partnera SBF-a.

Dr. Ali je prisutnim novinarima kazao da je IDB Grupa već involvirana u različite razvojne projekte u BiH te da će se Forum ove godine fokusirati na sektor energije, turizma, poljoprivrede, drvne i finansijske industrije i obrazovanja.

On je istaknuo da je uloga IDB Grupe da ohrabri investiranje i razvoj privatnog sektora te stimulira ekonomski rast u zemljama članicama, kao i onim koje to nisu, a u skladu s projektom IDB Grupe “Vizija 2020”.

Osim što je predstavio Sarajevo Business Forum, dr. Ali je pozvao saudijske biznismene, kao i one iz drugih zemalja članica OIC-a, da učestvuju na ovoj međunarodnoj investicijskoj konferenciji, koja će biti održana u Sarajevu od 6. do 8. aprila.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici mnogih uglednih arapskih medija koji su javnosti prenijeli informaciju o ovom događaju.