{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prevent Goražde" investira šest miliona KM i otvara 600 radnih mjesta

F
27.4.2011. u 18:19
0
4
"Prevent Goražde" investira šest miliona KM i otvara 600 radnih mjesta
0
"Prevent Goražde" investira šest miliona KM i otvara 600 radnih mjesta
Foto: Arhiv
Pregovarački tim Vlade Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) i direktor firme "Prevent Goražde“ Haris Rahman danas su postigli dogovor oko ustupanja zemljišta koje je u vlasništvu BPK-a, firmi Prevent za nove investicije.
Ukoliko danas postignuti dogovor podrže Vlada i Skupština BPK-a, firma "Prevent“ će državno zemljište u industrijskoj zoni Vitkovići kupiti po simboličnoj cijeni za 1 KM. Zauzvrat se obavezuje da će u narednih 36 mjeseci u novi prozvodni pogon investirati više od šest miliona konvertibilnih maraka te zaposliti 600 radnika.

"Prezadovoljan sam uslovima u ovoj specijalnoj pogodbi. Mi nudimo nova ulaganja, nove investicije a Vlada nam daje državno zemljište. Samo u aprilu imali smo 53 novozaposlena u firmi "Prevent“ i to govori da ova firma polako postaje lider i na ovom području. Ponudili smo simboličnu cijenu a nudimo investicije i nova zapošljavanja“, kazao je direktor firme "Prevent Goražde“ Haris Rahman.

Ministar privrede BPK-a Demir Imamović smatra da će ovaj poduhvat predstavljati ogoman iskorak za razvoj privrede i zapošljavanje u ovom kantonu.

"Ovaj projekt, ako bude prihvaćen od kantonalne Vlade i Skupštine. imat će historijske razmjere. Kada se usvoji naš prijedlog, u roku od 30 dana trebala bi početi investicija na izgradnji hale. Od ukupne imovine sa kojom raspolaže kanton, ovdje se daje 10.500 kvadratnih metara u industrijskoj zoni na kojoj će biti izgrađena hala“, kazao je Imamović.

On je pojasnio da će u skladu sa Zakonom o imovini BPK-a koji je nedavno usvojila Kantonalna Skupština, Vlada donijeti odluku i proslijediti je skupštini o proglašenju javnog interesa i dodjeli specijalne pogodbe sa firmom "Prevent-Goražde“.

U martu ove godine Vlada BPK-a utvrdila je a Skupština nakon toga i prihvatila, Zakon o imovini kojim se omogućava ustupanje imovine kantona po najpovoljnijim uslovima potencijalnim investitorima koji će ulagati u privredu BPK-a. Firma "Prevent- Goražde“ prva je iskazala interes.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: