{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


100 dana rada Vlade BPK

F
10.6.2011. u 16:56
0
0
100 dana rada Vlade BPK
0
100 dana rada Vlade BPK
Goražde
Stotinu dana rada Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) bila je tema današnje pres-konferencije u Goraždu. Premijer BPK-a Emir Frašto istakao je da je, uprkos nepovoljnim uvjetima za značajnije iskorake, kantonalna vlada u proteklom periodu uložila značajne napore da bi riješila brojne probleme, prije svih nezaposlenost.
Kao najznačajniji iskorak u tom smislu, premijer Frašto naglasio je usvajanje Zakona o imovini kojim se u zamjenu za otvaranje novih radnih mjesta, privrednicima nudi imovina BPK Goražde.

"Ova vlada je prva u Federaciji koja je takav zakon predložila Skupštini koja ga je na kraju i prihvatila, vodeći pri tome računa o interesima građana, smanjenju stope nezaposlenosti i privlačenju investicija u ovaj dio BIH“, pojasnio je Frašto dodajući da su efekti ovog zakona već vidljivi.

"Završen je ugovor s jednom bh.kompanijom koja će uskoro u nekoliko faza uposliti više od 600 radnika. U vremenu koje slijedi nastojat ćemo i sistem obrazovanja uskladiti s potrebama goraždanske privrede, a prvi korak je otvaranje odjeljenja mašinskog fakulteta u Goraždu“, kazao je premijer BPK-a.

Naglašeno je da će osim Zakona o imovini, BPK-a biti prvi u Federaciji koji će zakonom uvesti obavezno srednje obrazovanje.

Istaknuto je da se od viših nivoa vlasti, prvenstveno od Vlade Federacije BiH, očekuje značajnija finansijska podrška.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: