{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnice FIPA-e na Međunarodnom investicijskom sajmu

S
15.3.2011. u 16:42
0
0
Predstavnice FIPA-e na Međunarodnom investicijskom sajmu
0
Predstavnice FIPA-e na Međunarodnom investicijskom sajmu
Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA), zajedno s predstavnikom Ministarstva turizma i okoliša Federacije BiH i uz podršku Ambasade BiH u Rusiji, 11. i 12. marta učestvovali su na Međunarodnom investicijskom sajmu u Moskvi.
Predstavnici FIPA-e su potencijalnim stranim investitorima predstavili sve investicijske projekte kojima Agencija trenutno raspolaže te promotivne materijale o energetskom i poljoprivrednom sektoru, sektoru turizma i industriji autodijelova, na engleskom i ruskom jeziku.

U okviru sajma, predstavnici FIPA-e su imali sastanak s predstavnicima Moskovske komore za trgovinu i industriju, gdje je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja saradnje s njihovom Agencijom za strana ulaganja (NIA).

Osim toga, potpisan je i Memorandum o razumjevanju između FIPA-e i Rusko-balkanske informaciono-ekonomske agencije i dogovorena je razmjena podataka o projektima za ulaganja te promotivnih materijala i brošura.

Razgovarano je i o mogućnosti organiziranja poslovne Rusko-balkanske konferencije u Bosni i Hercegovini, a održani su i sastanci s ruskim investitorima koji već posluju u BiH, kao i sa novim, potencijalnim investitorima.

Ruski investitori su iskazali interes za ulaganje u BiH, a pojedini su već najavili i dolazak.

Sajam u Moskvi okupio je izlagače iz SAD-a, Evropske unije i zemalja Bliskog istoka.

Međunarodni investicijski sajam u Moskvi održava se dva puta godišnje, u martu i oktobru i pruža značajnu mogućnost za predstavljanje investicijskih projekata velikom broju značajnih ruskih investitora, kao i investitorima iz cijelog svijeta i omogućava direktne susrete i uspostavljanje kontakata s investitorima, saopćeno je iz FIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: