{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv na saradnju Instituta za hemijsko inžinjerstvo Tuzla

F
4.7.2011. u 12:34
0
0
Poziv na saradnju Instituta za hemijsko inžinjerstvo Tuzla
0
Poziv na saradnju Instituta za hemijsko inžinjerstvo Tuzla
Tuzla
Direktor Instituta za hemijsko inženjerstvo Tuzla Nusret Hadžimehmedović pozvao je danas sve potencijalne investitore na saradnju s veoma stručnim kadrom koji radi u ovom institutu.
“Naš dalji razvoj baziramo na istraživanjima značajnim za hemijsku, prehrambenu i tehnološku industriju. Ovaj institut u odnosu na druge institute, koji se bave naukom, nije u ništa boljem položaju. S laboratorijama i iskustvom sadržanim u 1.500 referenci koje ovaj institut ima u sirovinskoj osnovi, možemo biti jedan od bitnih sudionika privrednog oporavka regije u narednom periodu u oblasti hemijske, prehrambene i tehnološke industrije", istaknuo je Hadžimehmedović.

Tuzla je nakada imala sedam instituta, koji su na naučnoj osnovi pratili razvoj veoma snažne privrede u regiji. Kako su se gasili veliki privredni sistemi, tako su ovi instituti ostajali bez posla. Međutim, ostali su ljudi i skupocjena oprema.

Institut za hemijsko inženjerstvo Tuzla je jedan od tih instituta, koji je veoma poznat u bivšoj Jugoslaviji. Osnovan je prije 1960. godine, kao sastavni dio Instituta za rudarsko-hemijska i tehnološka istraživanja u Tuzli.

Od 1976. rade kao Institut za hemijsko inženjerstvo i bili su razvojni dio SODASO kombinata.

Od prijeratnih 150 uposlenika, u Institutu za hemijsko inženjerstvo Tuzla, sada radi 11 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: