Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo primjer: dosli bogati kinezi da uloze u BiH cca. 800 miliona. Sjeli sa Zvizdicem, Novalicem i Džindićem. Hoće uložiti 400 miliona u željeznice i to da naprave spoj Ćapljina-Podgorica svojim parama.
Znaju da nema tu neke zarade pa traže od ove trojice da im ponude još neki projekt za 400 miliona gdje bi mogli i oni zaraditi. Ovi nemaju pojma šta bi im ponudili. Pitaju Kinezi moze li dio telekoma da kupe, a da vlada ostane vecinski. Da dignu nivo telekom usluga na svjetski i da zavladaju trzistem. Ovi ih odbiju, kazu hoce da nam uzmu telekom. I kinezi naravno odose dalje. Ovo je ziva istina.
I sta onda da ti kreiras? Ne mozes oteti od ovih sto su oni zabegendisali ko "njihovo".
trebali ste dovesti denisa zvizdica da vam on kao premijer kaze kako TREBA unaprijeiti investicionu klimu...ne da vam objasni konkretno vec samo da kaze da TREBA.Toliko je glup da vjerovatno misli da se ta klima osvjezi sa osvjezivacem prostora u spreju.
BiH gubi milione KM zbog vlade RS Zbog neusvajanja strategije ruralnog razvoja BiH gubi milione maraka iz predpristupnih fondova Evropske unije, rečeno je danas na Jahorini na ministarskoj konferenciji o ruralnom razvoju zemalja jugoistočne Evrope.
"Institucije će identificirati i analizirati informacije o preprekama koje štetno utiču na investicijsku klimu, te će predlagati konkretne reforme za njeno poboljšanje. Realizirat će program postinvesticione podrške postojećim stranim investitorima u Federaciji BiH kroz obavljanje redovnih posjeta stranim kompanijama i upoznavanje sa eventualnim problemima u poslovanje na čijem rješavanju će se zajednički raditi."
U prevodu: Povremeno ce prohodat komisija, slikat se za novine, pitat "Kako ide momci?!" i "Imal problema? Dira li vas ko?" - a onda ce otici na rucak. I, naravno, uzet dnevnicu za sve to.
Čudo se BBI banka nije i ovdje ugurala...