Vrijedna investicija
0

Počeli radovi na izgradnji Park Residencea, Sarajevo dobija adekvatan odgovor na projekte u regiji

R. D.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, realizacija luksuznog kompleksa Park Residence, o čemu je dugo potiho razgovarano, konačno počinje. Pripremni radovi na gradilištu i rušenje zapuštenih objekata na parceli su u toku.

Riječ je o projektu na idealnoj lokaciji, u samom centru Sarajeva, s prelijepim pogledom koji će budućim stanarima osigurati luksuz najprestižnijeg stila življenja, čime Sarajevo daje adekvatan odgovor sličnim projektima u regiji i svrstava se uz evropske i svjetske metropole.

Na uzvišenju iznad Marijin-Dvora, a prema naselju Ciglane, tačnije na vrhu ulice Odobašina, počeli su pripremni radovi, što je i zabilježio naš reporter.

"Naša vizija je stvaranje ambijenta komfornog stanovanja, gdje će stanari imati bolji koncept življenja, mjesto gdje će uživati, provoditi više slobodnog vremena i stvarati kvalitetnije životne navike", ranije su istakli predstavnici kompanije Crni Vrh, koja stoji iza projekta Park Residence.

Osim stambenih jedinica, kompleks će imati dodatne sadržaje namijenjene svakodnevnim potrebama stanara, ali i šire lokalne zajednice. Riječ je o marketima, apotekama, frizerskim i kozmetičkim uslugama, poliklinikama, restoranima...

Sadržaji poput unutrašnjeg bazena, spa i fitness centra i kinosale bit će namijenjeni isključivo stanarima.

U svojim najavama investitori su kao posebnu pogodnost Park Residencea naglasili idealnu lokaciju - sami strogi centar grada, a ipak izdvojeno i mirno. Budući kompleks udaljen je od zgrade Predsjedništva samo jedan kilometar, isto toliko od gradskih sportskih objekata i kliničkog centra, a tri kilometra od Baščaršije.