3,2 miliona KM
2

Počela izgradnja obilaznice oko Trebinja, povezuje magistrale za Mostar i Dubrovnik

R. D.
Foto: Putevi RS
Foto: Putevi RS
Tri godine bit će potrebno građevinskim radnicima da završe jučer započete radove na izgradnji obilaznice oko Trebinja. Zaobilaznica povezuje magistralne puteve M6 i M20, a radove vrijedne 3,2 miliona KM izvodi kompanija Hercegovinaputevi a.d. iz Trebinja.

Ova zapadna obilaznica oko središta istočne Hercegovine i ovog dijela Republike Srpske skratit će put onima koji iz Mostara idu prema Dubrovniku. Početak radova na prigodnoj svečanosti označili su u ime investitora direktor Puteva RS-a Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Nešić je tom prilikom kazao kako je ukupna dužina obilaznice pet i po kilometara, a u prvoj fazi radit će se oko tri kilometra puta.

"Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometra imamo obećanje od Gradske uprave da će se riješiti preostali imovinsko-pravni odnosi", istakao je Nešić.

Foto: Putevi RS
Foto: Putevi RS

Gradonačelnik Ćurić je obećao da će grad u rekordnom roku riješiti imovinsko-pravne poslove, kako bi zapadna obilaznica bila izgrađena prije predviđenog roka.

Zapadna obilaznica planirana je srednjoročnim planom investicija grada te je riječ o važnom kapitalnom projektu, a u potpunosti se finansira sredstvima Puteva RS.

Ukupna vrijednost obilaznice je veća od 3,2 miliona KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog mogućih problema u rješavanju imovinsko-pravnih odonosa.

Na ovoj saobraćajnici predviđena su i dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju s magistranim putem prema Dubrovniku. Radovi su počeli na lokaciji kod Grada sunca.