Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
opasne citostatike. Druga stvar, pogledajte samo Plivu od kako ih je kupio američki Barr, a kasnije izraelska Teva. Otpustili su 800 ljudi, a cijeli istraživački laboratorij iz kojega je iznikao pronalazak Sumameda (azitromicin) su jednostavno prodali. Vjerujte, tim stranim igračima nije stalo do domaće pameti, već samo do svoga profita. Ne budimo glupi, ne treba prodavati Bosnalijek, a ako već do toga mora doći, neka to još pričeka, osim toga, na svijetu postoji puno kvalitetnijih farmaceutskih kompanija koje bi mogle postati vlasnici Bosnalijeka, a ne trećerazredni špekulantski Alvogen.
Slažem se s pitarom. Taj Alvogen je trećerazredna farmaceutska kompanija, i istina je da su prezaduženi. Nemaju svoga kapitala za ulaganje. Zato su bili iskoristili pritisak nekog fonda bliskog MMF-u na Vladu FBiH da spusti cijenu Bosnalijeka. Dakle, pritisak i ucjena. S druge strane, Vlada FBiH kao većinski vlasnik Bosnalijeka nema interesa zadržati Bosnalijek u svome vlasništvu jer nema dobiti od njega. Naime, Bosnalijek sve zarađene pare dalje investira u svoj razvoj, ali i u vrtoglave menadžerske plaće. Vladi nakon toga ne ostane ništa, i njoj je zapravo svejedno čiji će bit Bosnalijek. Ipak, mislim, da Bosnalijek ne treba prodavati, nego ga pustiti ovakvog kakav je, da se samostalno razvija. Ovaj šarlatan od direktora u gornjem intervjuu priča bajke. To su obične floskule za malu djecu. Nije isključeno da, ako bi Alvogen kupio Bosnalijek, otpustio dosta radnika, jer oni para za investiranje ni sada nemaju, drugo, da u Bosnalijek prebaci proizvodnju toksičnih i po zdravlje radnika
hmmm..ne mogu da vjerujem heehehehehhe...prvo, ovi uopce nisu neka dobrostojeca firma kako ih se predstavlja...jerm da jesu, pisljivih 30 mil je nista za farmaceutsku kompaniju...mozda su nekad bili dobri, ali su prezaduzeni i nemaju za kifle....druga stvar nista manje vazna, trazlii su od raiffeisena kredit za kupovinu dionica ovdje i nisu ga dobili, pa su ga trazli od majke u austriji i opet izvisili, a PLUS nikakve oni garancije nemaju..jedino im je mozda pevec dao neke garancije :PPPPPPPP osim toga, vanredna aukcija je objavljena na sasei nisu uopce pare legle na racun...NIKAKVE, jer ih nema. pored toga sto sumnjam u sam alvogen i njegove namjere, sumnjam i u autenticnost navodnog intervjua, jer kad je dzeki bild smjestio, onda ovo je smjesno.........dodatno, cim s spomenu dodatna radna mjesta i investicije, odmah mi 100% naumpadne i \"nikad nije kasno\"....fujjj a vrijeme ce pokazati hehehehhehehhehe
bit ćemo pokusni kunići! ....ako već nismo
Pr ca Amerika Dodu, pa to ti je :D Ukoro slijedi završni udarac ;)
ne zna on ni šta je Pliva, a kamoli da zna ko je vlasnik...škutor je to zadrti... Koji plivadon....
@Heco, #1 znam da si srbin, #2 nema veze, potreban mi je tvoj argument da naucim ostale Bosnjake kako se odgovara slicnim nebulozama u buducnosti. #3, posto si pametan, haj mi navedi koliko komunistickih drzava jos uvijek nije propalo, to jest drzava koje ne funkcionisu preko metode kapitala?
Znas li slucajno ko je vlasnik Plive?
Ovaj iznad mene nepismeni, sto napisa naciju malim slovom, onliko je Englez kojiko sam ja posten, pa vi skontajte!
KORAK 6 noga svima i proda se kome se stigne, a mi na odmor KORAK 7 uzmes im pemzije i sagradis jos jednu vikendicu KORAK 8 kad se sve zakuha zbrises iz zemlje KORAK 9 kukas po CNN-u kako su nedemokratske snage zauzele tvoje mjesto i nezahvalna st oka te opljackala Eeeeeee to je kratki kurs demoKRADIJE momak! Hajd sad na poso!
@tako to pocn... cudno ti je iskustvo, ko da govoris sa pogleda propalice koji ima IQ od 50, te ne umije da svoje interese odbrani u slucaju bilo kakvog poslovanja?
upravo ovako pocinje svaka prvatizacija ahahha ovo je KORAK 1. KORAK 2 nema ulaganja u kompaniju dalje KORAK 3 kompanija se maximamalno zaduzi KORAK 4 proda se 3 strani KORAK 5 radnici stajkuju i traze revijziju...
Red bi bio da Bosnalijek bude vodeca farmaceutska firma u regionu, u sustini on to vec i jeste bar zadnjih 10- tak giodina
ma najgori i najskuplji ljekovi u europi su iz bosnaljeka... čisti otrov prave
Mislim da ce bh muslimani jedva docekati da im Zidovi preuzmu glavnu farmaceutsku tvrtku. U ime Hrvata mogu reci- dobrodosli.