{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova investicija Vlade RS-a u Bosanskom Šamcu

S
22.9.2012. u 14:44
0
0
Nova investicija Vlade RS-a u Bosanskom Šamcu
0
Nova investicija Vlade RS-a u Bosanskom Šamcu
Foto: SRNA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić i načelnik opštine Bosanski Šamac Savo Minić potpisali su danas memorandum o proširivanju i rekonstrukciji vodovodne mreže u ovoj opštini, koji podrazumijeva investiciju od četiri miliona KM.
Džombić je podsjetio da je riječ o integralnom projektu Vlade RS-a i Evropske investicione banke kojim su obuhvaćene 24 opštine u RS-u, a prije Bosanskog Šamca u projekat je ušla opština Bosanski Novi.

Načelnik opštine Bosanski Šamac Savo Minić zahvalio je Vladi RS-a na podršci u ovom i svim važnim projektima u opštini, i podsjetio da je vodovod generacijski problem ovog kraja.

Prema njegovim riječima, vodovodna mreža u opštini stara je 40 godina, rađena je azbestnim cijevima, a poseban problem su četiri sela, čiji su stanovnici ugroženi bubrežnim oboljenjima.

Premijer Republike Srpske u Šamcu je posjetio i nekadašnju fabriku "Hranaprodukt" gdje strateški partner iz Sarajeva Zlatan Ivanović namjerava da podigne klaonicu pilića.

DŽombić je podsjetio da je Vlada, nakon četvorogodišnjeg stečaja, kupila ovo preduzeće za 1,25 miliona KM i dala lokalnoj zajednici da pronađe stratešpkog partnera, a sredstva će joj biti vraćena kada lokalna zajednica bude imala mogućnosti za to.

"Važno je da će u novoj proizvodnji biti otvoreno 200 radnih mjesta", rekao je premijer Srpske.

DŽombić je najavio da će novi vlasnik koristiti kredit Investiciono - razvojne banke Srpske, dok je za pripremu proizvodnje potrebno oko devet mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: