{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi vlasnik "Hranaprodukta" zaposlit će 120 radnika

S
5.9.2012. u 14:23
0
0
Novi vlasnik "Hranaprodukta" zaposlit će 120 radnika
0
Novi vlasnik "Hranaprodukta" zaposlit će 120 radnika
U Bosanskom Šamcu danas je potpisan Ugovor o kupoprodaji "Hranaprodukta", između općine Bosanski Šamac i lokalnog preduzeća Brojler – "Zlatno pile", koje planira da u "Hranaprodukt" u narednom periodu uloži 16 miliona KM i zaposli 120 radnika.
Načelnik općine Bosanski Šamac Savo Minić podsjetio je da je potpisivanjem ovog ugovora ispunjena obaveza koju je općini dala Vlada Republike Srpske, da u roku od šest mjeseci pronađe strateškog partnera koji će pokrenuti proizvodnju u "Hranaproduktu".

Vlada je ranije kupila imovinu ovog preduzeća u stečaju i dala je na raspolaganje općini uz obavezu pronalaska strateškog partnera.

"Brojler 'Zlatno pile' obavezuje se da u narednom periodu isplati općini odnosno Vladi Srpske iznos od 1.250.000 KM, koji je uložen u stečajnu masu", kaže Minić.

On je dodao da su u Ugovoru uređeni svi odnosi, tako da kupac u posjed preuzima svu imovinu "Hranaprodukta", te da se ide prema Vladi Republike Srpske da obezbijede sredstva od Investiciono-razvojne banke kako bi se iskoristili svi podsticaji za stvaranje radnih mjesta.

Direktor Brojlera "Zlatno pile" Zlatan Ivanović istakao je da će pokrenuti kooperativnu proizvodnju živih pilića kao i klaonicu peradi u "Hranaproduktu". On je napomenuo da će sve biti urađeno po evropskim standardima sa kapacitetom 4.000 pilića na sat.

"Naišao sam na dobar odnos sa općinom Bosanski Šamac i Vladom Republike Srpske i zajednički ćemo raditi na ovom projektu. Općina će se uključiti u sklopu svojih mogućnosti, a od Vlade Republike Srpske očekujem da to zakonima omogućava", rekao je Ivanović.

On je istakao da se odlučio da radi u Bosanskom Šamcu jer na području ove općine postoji sirovinska baza, primarna proizvodnja a i farme su blizu.

"Ambicije su da se po Republici Srpskoj otvaraju trgovine koje već imamo u federalnom dijelu u Sarajevu, gdje postoji klaonica peradi koju preseljavam u Bosanski Šamac", rekao je Ivanović i izrazio nadu da će Brojler "Zlatno pile" biti pokretač privrednih aktivnosti u ovoj općini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: